r
Nosalty Logó

Zöldséges fasírozott kakas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Zöldséges fasírozott kakas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Díszítéshez:

Összesen 1615 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Díszítéshez:

Összesen 6459 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Díszítéshez:

Összesen 225 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1615 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.2 g

Zsír

  • Összesen
    530.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4559.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1379.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 6459 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    90 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Díszítéshez:

Elkészítés

Fasírozotthoz:

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A mexikói zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet, zsemlemorzsát és a lecsöpögtetett zöldségeket.
  3. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.

Krumplipüréhez:

  1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel kikeverjük.

Díszítéshez:

  1. Egy tányér közepére halmozunk a krumplipüréből, ez lesz a kakas nagy feje, aláteszünk egy db fasírozottat.
  2. A paradicsomot cikkekre szeleteljük. Ez lesz a kakas taraja és a csőre.
  3. Uborka vége a kakas szeme. Petrezselyemmel díszítjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 801
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges fasírozott kakas
Salamon Csilla 1202 recept

Amikor alkalmam van rá, akkor igyekszem egy kis vidámságot csempészni az ételeim tálalásába :)

Hozzávalók

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek