r
Nosalty Logó

Cevapcici

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Cevapcici
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5653 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2092.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 943 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    311.6 g

Zsír

  • Összesen
    459.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12555.2 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    3287 mg
  • Nátrium
    7845 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1353.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3480 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3602 micro
Összesen 5653 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és összenyomjuk.
  2. A húsféléket egy tálban jól összekeverjük, hozzáadjuk az összes fűszert és a tojást, majd kézzel jól átgyúrjuk, hogy minden jól elkeveredjen.
  3. a) Egy deszkán egy nagyméretű kés segítségével tömör hengereket formázunk (kb. 6 cm széles és 3 cm magas). A lényeg, hogy a masszát jól össze kell nyomkodni, különben főzés közben szétesik. Hogy a dolgunkat megkönnyítsük, és könnyebben tudjuk vágni, tegyük a cevapcicinket kb. fél órára a mélyhűtőbe. Ha kicsit megfagyott, vágjuk kb. 3 cm vastagságú darabokra.
  4. b) Galuskaszaggatónkat is használhatjuk. Ezzel spórolhatunk némi időt, de arra nagyon figyeljünk oda, hogy a kapott hengerek - az előbb már említett okból - tömörek legyenek.
  5. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, belehelyezzük a cevapcicit és folyamatos forgatás mellett minden oldalról ropogósra sütjük. Vigyázzunk, nehogy odaragadjon és/vagy odaégjen. Kb. 10 perc alatt elkészül az étel.
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 141559
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Ajánló

Kiválóan illik hozzá a zakuszka vagy az ájvár, de ehetjük akár majonézzel, fokhagymaszósszal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mai napi grillezés fő szerepét a Balkán egyik emblematikus étele, a cevapcici kapta. Ezt az ételt ugyanis szinte az összes nép, mely ott él, magáénak vallja. Horvátországban a horvátok tartják nemzeti ételüknek, Szerbiában a szerbek, Boszniában a bosnyákok és még sorolhatnám. Tehát, hogy senkit meg ne sértsünk, nevezzük csak a Balkán ételének, melyet hol mustárral vagy mustáros hagymával, hol ajvárral vagy máshol éppen tejföllel vagy joghurttal  kínálnak. (Sajnos a recept feltöltésekor kénytelen voltam a kategóriát illetően állást foglalni. Mivel a receptet Horvátországban tanultam, a horvát konyha kategóriát kapta.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...