Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült tojásos csirkekuglóf

Sült tojásos csirkekuglóf
Sült tojásos csirkekuglóf
114 perc / előkészület: 20 perc főzés: 4 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha ettetek már finom fasírtot, hát Szta tavaszi fasírtja az! Nem csak az Ő receptjét "reklámozom" ezzel az étellel, hanem a sült tojást is. Ezzel a módszerrel sokkal könnyebb megpucolni, mintha vízben főztük volna. Szinte gyerekjáték. Ja, szóltam a gyereknek, hogy pucolja meg. :D

Ezzel a kuglófformában sült finomsággal a szerdai krumplifőzeléket akartam ünnepiesebbé varázsolni. Nemcsak ünnepekkor lehet ünnepelni.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Főzelékhez vagy szendvicsbe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 db tojást muffintepsibe rakunk, berakjuk a hideg sütőbe, majd bekapcsoljuk 160 fokra. Amikor felmelegedett, onnan számított 30 percig sütjük. Ugyanúgy hűtjük hideg vízzel, mintha vízben főztük volna, megpucoljuk, félrerakjuk.
  2. A kuglófformát kivajazzuk.
  3. A spenótot megfőzzük, leszűrjük, jól kinyomkodjuk a vizet belőle. A répákat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük. 
  4. A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, a felét belekanalazzuk a formába, a sült tojásokat félbevágjuk és a vágott felükkel lefelé rárakjuk a húsra. Rákanalazzuk a húsos massza másik felét, és jól lenyomkodjuk mindkét oldalon a tojások mellett.
  5. Forró sütőbe rakva megsütjük. Amikor kész, kicsit hagyjuk hűlni, majd egy tálcára borítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 776
elküldve: 11
receptkönyvben: 617
elkészítve: 18/28
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos kuglóf, kuglóf csirkehúsból, spenótos-sárgarépás csirkevagdalt

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

varnai
varnai Thu, 2014-06-05 08:13

Ez tényleg nagyon jól néz ki, biztos finom is. El is készítem a hétvégén, csak az érdekel, hogy nem ragad bele a formába, könnyen ki tudom borítani?

witch
witch / witch Thu, 2014-06-05 13:36

Orulok, hogy tetszik! Ha jo alaposan ki van kenve minden kis melyedes a forman, akkor ki kell jonnie konnyen. Barmit hasznalhatsz amit szeretsz, zsir, olaj, vaj.

witch
witch / witch Sat, 2013-09-14 21:44

Jaj, de orulok, koszi, hogy megirtad!!
A receptet pedig nagyon szivesen!
udv:witch

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-04-20 13:15

Zsemlemorzsa helyett tényleg tökéletes és nagyon egészséges a zabpehely. Ezt használom töltött húsokhoz, zöldséges rakott ételekhez, / töltött paprika, káposztába is/ sőt panírozáshoz is egy kicsit megdarálva. Pirítva helyettesítheti a diót is süteményeknél, salátáknál. Reggelire nagyon finom megfőzni, mint a tejbegrízt / feles tejjel is elegendő/ és sokkal finomabb. Gyerekek is imádják kakaóval, fahéjjal vagy lekvárral. Aldiban, Lidlben nagyon olcsó és finom kapható. Tele van fontos vitaminokkal és még a rostok miatt az emésztésnek is jót tesz!!! Aki egyszer kipróbálja nem fog zsemlemorzsát használni.

witch
witch / witch Sat, 2013-04-20 20:56

Igen en is amiota itt olvastam azota
a fasirtba mindig zabpelyhet rakok.
Koszonom a tobbi jo
otletet, mind kiprobalom!
udv:witch

aantee
aantee / aantee Tue, 2013-02-12 22:25

A zabpehely helyett mit lehetne használni? Mi nem igazán eszünk, csak emiatt nem vennék... És nagyon megköszönném, ha vki lemérné, h a 3 marék kb. mennyi súly, valahogy az én markom nem annyit fog, mint másoké. :-) Lehet, h zsemlemorzsával tudnám helyettesíteni? Vajon az ízét befolyásolja, h zabpehely van benne?

witch
witch / witch Tue, 2013-02-12 22:40

Persze, nyugodtan hasznalhatsz zsemlemorzsat vagy
szikkadt zsemlet is a zabpehely helyett. Nincs jellegzetes
ize, ugyhogy mindegy melyiket hasznalod. Lemertem, nekem
6 dkg-ra sikerult, de ez nem szentiras. :))

andli
andli Thu, 2013-01-24 14:35

Kedves Mindenki!
Barátságosabb módszer energiafelhasználás szempontjából, ha simán 5-6 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, levéve a tűzről rögtön jéghideg vizet eresztünk rá, pár perc múlva, mikor már lehűltek a tojások, az alját és tetejét megkocogtatva /hogy a nyomás kiegyenlítődjön a héj alatt/ nagyon könnyedén lekapható a tojások héja.
Hát ennyi. További jó sütögetést mindenkinek!

andli
andli Thu, 2013-01-24 17:12

Nagyon szívesen...én pedig köszi a receptet, már régen keresek ilyesmit. Nagyon tetszik, el is mentettem!!!

witch
witch / witch Thu, 2013-01-24 17:57

Igazan nincs mit! Annyit totojaztam, hogy nem volt idom
gombocokat gyartani, ezert sutottem a kuglof formaban.

wendynaja
wendynaja Tue, 2013-01-15 17:16

Nekem lenne egy kerdesem sajnos itt kint angliaban meg nem talaltam kuglof format, szoval ha csak sima kalacs formaban sutom meg az is jo?
Koszi
Viki

witch
witch / witch Tue, 2013-01-15 17:49

Ha a kalacs forma alatt azt erted, hogy hosszukas es magas, persze azzal is mukodik.
Nekem az 21cm hosszu, 11cm szeles es 7cm magas, de abba csak kb. fele mennyiseg
fer bele. Hasznalhatsz labast is, aminek ez az atmeroje es a kozepere egy kicsi uvegtalat
rakva kapsz egy kuglof format. En ugy meg nem probaltam, a tv-ben egy fozosmusor
mutatta ezt a trukkot.
udv:witch

Kingu79
Kingu79 Tue, 2013-01-15 13:40

Szia Witch!
Nagyon tetszik a recepted. A következő családi összejövetelre el is készítem az új kuglófformámban! :o)
Egy kérdésem lenne, hogy a 90 perces sütési időt összesen kell érteni (30 perc a tojásoknak, 60 perc a kuglófnak) vagy magát az összeállított kuglófot kell 90 percig sütni.
Köszönöm: Kinga

witch
witch / witch Tue, 2013-01-15 15:34

Szia Kinga!
Orulok, hogy tetszik! Jo otlet a
csaladi osszejovetelre kesziteni, mert
jut belole mindenkinek.
A fasirtnak kell a 90 perc.
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-14 22:52

Köszönöm, gyönyörű, guszta étel, a fénykép csodásan sikerült, amint tudom, elkészítem.:-))
Megint szuper finomat alkottál! :-)
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Tue, 2013-01-15 01:29

Nincs mit, Szta szakacstars receptje kicsit atalakitva. :)
Addig gatyaztam mar nem akartam gombocozni, igy
bedobtam a kuglof formaba, hatha lesz belole valami.
En azert szeretem, mert az embert megetetem
zabpehellyel, anelkul, hogy eszrevenne.
udv:witch

witch
witch / witch Mon, 2013-01-14 17:55

Eszembe jutott egy energia mento otlet.
Ha ugyanezen a hofokon sutunk valamit, akkor
melle be lehet rakni a tojast is. Igy ket legyet utunk
egycsapasra.

Tynki
Tynki / Tynki Mon, 2013-01-14 16:33

Elnézést nem értem-miért jobb ez a módszer a tojásfőzéshez? 30 percig főzni a tojást sütőbeeeen?
Iszonyú mennyiségű energia a klasszikus módszer helyett -vagy elértettem valamit?
Ha igen ,akkor elnézést kérek.

witch
witch / witch Mon, 2013-01-14 17:23

Regebben felraktam egy praktikat a tojas pucolassal kapcsolatban. Annak az a lenyege, hogy nagyon sos vizben kell megfozni, hogy konnyebb legyen megpucolni. Laikuskent nem tudom, hogy mennyire szivodik a so a tojasba igy. Volt aki idegenkedett attol a modszertol pont a rengeteg so miatt. Nemreg talaltam ezt a "receptet", hogy sutoben sutve is konnyebb megpucolni. Termeszetesen nem kotelezo igy kesziteni, ez csak egy otlet. Nekem szerencsem van, mert villanytuzhelyem van es nalunk a gazhoz kepest fillerekbe kerul.

260
tojás 6 db
csirkemell filé 100 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
2 teáskanál
bors 2 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
tojás 2 db
spenót 20 dkg
sárgarépa 4 db
zabpehely 3 ek
vaj 1 ek