r
Nosalty Logó

Zöldséges, csirkés bulgur

Barkóca
Zöldséges, csirkés bulgur
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

583
Kalória
34.6g
Fehérje
74.6g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
309.7g
Víz
94.5g
Koleszterin
13.6g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    309.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3913 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 583 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7677.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    743 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    4377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1238.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1854 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    722 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    4989 micro
  • β-karotin
    15651 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5367 micro
Összesen 2333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük az alaplevet, amibe kakukkfüvet, borsot és ha van otthon, gombaport is teszünk.
  2. Bulgurt megmossuk, lecsepegtetjük.
  3. Kockára vágjuk a csirkehúst. Wokban vagy egy nagy serpenyőben mogyoróolajat melegítünk, beletesszük a húst, pirítjuk.
  4. Közben felvágjuk csíkokra a paprikákat, kockára hagymát, félkarikákra a sárgarépát és a cukkinit.
  5. Fokhagymát apró darabokra vágjuk, vagy összetörjük.
  6. Ha a hús már megpirult, hozzátesszük a vajat, felolvasztjuk.
  7. Az összes zöldséget is hozzáöntjük, 5-6 percig nagy lángon pirítjuk, kevergetjük.
  8. Hozzáöntjük a bulgurt és az alaplevet, elkeverjük, és kis lángon 20-22 percig lefedve főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Bulgurral való barátkozás közben találkoztam egy ehhez hasonló török recepttel. Elkészítettük és megszerettük. Klassz zöldséges, húsos étel!

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek