r
Nosalty Logó

Zöldkagyló görög módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldkagyló görög módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 392 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1571 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2538.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10945 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 392 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10154.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2651 mg
  • Nátrium
    5205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2095.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    77 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    713 micro
  • β-karotin
    6952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43781 micro
  • Lut-zea
    3788 micro
Összesen 1571 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1532 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban az olívaolajon a hagymát megdinszteljük.
  2. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, kis ideig dinszteljük ezt is.
  3. Következőnek belerakjuk a feldarabolt paradicsomot, a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot, és a paradicsomlevet is, valamint a fehérbort ésa babérleveleket, kb. 20 percig főzzük.
  4. Ezután hozzáadjuk a cukrot, sót, színesborsot, kapribogyót, oregánót, és főzzük még 10 percig.
  5. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 °C fokra (légkeverésesben 160°C), és egy tepsibe belerendezzük a félhéjas kagylókat: szépen a héjukkal lefelé, egymás mellé.
  6. Amint a szósz készen van, ráöntjük a kagylók tetejére, hogy mindegyiket befedje, rászórjuk a garnélarákokat is, és betoljuk a sütőbe, sütjük 30 percig.
  7. Ezután kivesszük a sütőből, meghintjük a petrezselyemzölddel, és rászórjuk szépen egyenletesen a reszelt fetasajtot, majd visszatesszük még 10-15 percre.
  8. Amint kész, mélytányérban, szósszal jól meglocsolva tálaljuk, és puha bagettet adunk hozzá, amivel remekül lehet tunkolni! :)
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12670
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 16.

Ajánló

Mint már említettük, ennek az ételnek a lelke a tunkolás! :) Feketekagylóval is remek! pH besorolás: közepesen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Korfu déli csücskén, egy halászfaluban, nevezetesen Petritiben ettünk ilyen kagylót, amit azt hiszem soha nem fogunk elfelejteni! :) Napfény, tenger, a víz sós illata, egy kis vendéglő a halászhajóról frissen hozott tenger javaival...

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!