r
Nosalty Logó

kagyló paradicsomszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hoprik ferencné
kagyló paradicsomszószban
adag
Főzés
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    618 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4059.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    460 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2472.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1344 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1232 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kagylót kiolvasztjuk, és megmossuk.
  2. Teszünk fel vizet egy lábasba főni a tésztának.
  3. A hagymát apró kockára daraboljuk. A wokba olaj és a vaj társaságával üvegesre pároljuk.
  4. Közben a vízbe dobunk sót, és beletesszük a tésztát.
  5. A fokhagymát is összedaraboljuk, és mehet a wokba, pár pillanatig sütjük.
  6. Beletesszük a kagylót, a sűrített paradicsomot, és vízzel hígítjuk.
  7. Sózzuk, borsozzuk, ha nagyon vad, egy pici cukorral lehet finomítani.
  8. Megszórjuk a petrezselyemzölddel, és összefőzzük.
  9. A tésztát leszűrjük, és a kész kagylóhoz keverjük.
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 48770
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

kagyló paradicsomszószban
Hoprik ferencné 55 recept

Férjem kedvence, én meg sem kóstolom, nem vagyok odáig a tengeri herkentyűkért, de azért neki megcsinálom. Kevés tésztával, mert azt meg ő nem szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!