r
Nosalty Logó

Tejszínes fehérboros feketekagyló

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Tejszínes fehérboros feketekagyló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 884 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1768 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3815.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 884 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7631.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    540 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2518 mg
  • Nátrium
    3508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1207.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1768 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is friss kagylóval dolgozunk. Feldolgozás előtt vegyük meg, mert ha csak egy éjszakát is áll a hűtőben, hajlamosak kinyílni, akkor pedig ki kell őket dobni.
  2. Az összes kagylót a mosogatóba tesszük, és folyó hideg víz alatt tisztára mossuk, a középen kilógó kis szakállkákat eltávolítjuk. Amelyik akár egy kicsit is kinyílt, kidobjuk.
  3. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. A vajat egy nagyobb fazékban vagy serpenyőben megolvasztjuk, a hagymát és a fokhagymát rátesszük. A petrezselyemből kiveszünk pár szálat, a többit összekötjük és a vajra tesszük, 2-3 percig kisebb lángon kevergetjük. Mehet rá az összes kagyló és a bor.
  4. A fazekat lefedjük, és kb. 3 percig főzzük a kagylókat, amíg ki nem nyílnak. Nem kevergetjük, csak rázogatjuk esetleg. Közben a maradék petrezselymet finomra aprítjuk, majd ha a 3 perc letelt és a kagylók kinyíltak, ráöntjük a tejszínt, és a rászórjuk a petrezselymet.
  5. Még egyszer megrázzuk, elzárjuk a gázt. A ki nem nyílt kagylókat kidobjuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 26732
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Ajánló

Szórhatunk rá pirított kenyérmorzsát, tálalhatjuk baguettel, én belga sült krumplival kínáltam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A belga kagyló elkészítésének van vagy ezer módja. Ez egy egyszerű, gyors klasszikus. Bővebb sztori a blogon.

Hozzászólások

Kriszti7

Szia! Engem a kagyló tisztítása érdekelne jobban: pl. hogy kell leszedni a "szakállkákat"? És mivel mosod meg a kagylókat? Csak leöblíted vízzel vagy valamivel meg is dörzsölöd? El?re is köszi a választ!

Dacota

Szia Kriszti! Szóval, a menet a következ?. :) Fogod az összes kagylót (ami a lehet? legfrissebb) és beteszed a mosogatóba. Egyenként átválogatod, hogy melyik az, amelyik zárva van - ha egy kicsit is kinyílt, az sajnos kuka. Szentségelsz egy darabig a használhatatlan darabok miatt, de ez sajnos vele jár. Az ép kagylókat folyó hideg víz alatt átmosod - ha a tetejükön van egy kis homok, akkor azt kézzel ledörzsölöd. Elvileg nem kéne, hogy túl sok legyen rajta, nekem eddig még mindig lejött simán, úgy, hogy az ujjammal dörzsölgettem, de a legtöbb tiszta volt. Közben látni fogod, hogy egyes kagylók szája szélén van egy kis gyösz - azt az ujjaddal megfogod, és er?sen meghúzva eltávolítod. Ha nagyon er?s lenne, vagy túl pici ahhoz, hogy az ujjad közé fogd, akkor egy szemöldökcsipesszel rá lehet segíteni. :) Nekem a két kiló kagyló megvolt cakumpakk fél óra alatt, szóval azért nem tart olyan nagyon sokáig. Nincs is mindegyiken ilyen kis szakáll. Arra figyelj nagyon, hogy tényleg friss legyen. Velem egyszer fordult el?, hogy megvettem a kagylót, hazahoztam, és nem tudtam nekiállni, mert hirtelen közbejött valami - másnap reggel, hiába voltak h?t?ben, a fele kinyílt. Normál esetben olyan 10% szokott kuka lenni. Szóval erre vigyázz, mert amellett, hogy a kagyló nem olcsó, még esetleg új vacsoraterv után is nézhetsz. Remélem, tudtam segíteni! Szép napot, Üdvözlettel, Nóra

Kriszti7

Köszi szépen a kimerít? választ! Szép napot neked is! Kriszti

Dacota

Szívesen. :) És még annyi, hogy tényleg jó hideg víz alatt mosd, mert h?re nyílnak. :)

Törölt felhasználó

Imádjuk ezt az ételt, egy kis módosítással: mi apróra vágott szárzellert szoktunk beletenni, miel?tt a kagyló belekerül. Nagyon jó ízt adni neki. És próbáljátok ki kék kagylóval. Nagyobb a húsa, és nem kell annyit vakarászni, mint a feketét. Mi friss kenyérrel szoktuk tunkolni, ha marad, akkor másnap f?zünk hozzá spagettit, és még egy vacsira elegend? 1 kg kagyló két f?re. :)

Dacota

H?, ez nagyon jól hangzik! :) nem kétlem, hogy isteni, köszi a tippet! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek