Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kagyló egyszerűen

Kagyló egyszerűen
Kagyló egyszerűen
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Három évvel ezelőtt a nászúton ettük ezt a fajta kagylót, pontosan nem tudom, mi volt benne, próbáltam kitalálni. Azóta elég sűrűn esszük, pirított bagettel tunkoljuk ki a finom szaftot.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymákat.
  2. Mehet bele a megtisztított kagyló, de csak az amelyik még nincs kinyílva. (Én fagyasztott kagylót használok, sajnos felénk frisset nem lehet beszerezni.) Ráöntjük a fehérbort, és az összes többi hozzávalót beletesszük (kivéve a citrom).
  3. 15 percig pároljuk fedő alatt, és már kész is. Citrommal és pirított bagettel találjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 18 061
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fekete kagyló, fehérboros kagyló

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

398
feketekagyló 1 kg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 2 db
koktélparadicsom 4 db
füstölt pirospaprika 1 késhegynyi
citrom 0.5 db
olívaolaj 2 ek
fehérbor 1 dl