r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres csirkesaláta tartármártással

Szega
Zöldfűszeres csirkesaláta tartármártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

csirkemell

saláta

öntet

222
Kalória
26.4g
Fehérje
10.3g
Szénhidrát
8.8g
Zsír
291.1g
Víz
77.9g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

csirkemell

saláta

öntet

Összesen 222 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

csirkemell

saláta

öntet

Összesen 1325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

csirkemell

saláta

öntet

Összesen 64 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3414 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    3043 micro
Összesen 222 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3724.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1746.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    526 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1849 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    857 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    20486 micro
  • β-crypt
    975 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    18260 micro
Összesen 1325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    242 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

csirkemell

  1. A filéket mossuk, klopfoljuk, és a fűszersóval, borssal fűszerezzük.
  2. Rászórjuk a bazsalikomot, a majoránnát és az oregánót, valamint az apróra felvágott petrezselymet és a snidlinget is a hússzeletekre. Ajánlott kb. 1 órára olívaolaj társaságával a hűtőbe tenni a jobb ízért.
  3. Forró serpenyőben, olívaolajban megsütjük. Kb. a felénél, közepes lángon lefedjük, hogy azért szaftos maradjon.
  4. Miután megsültek, kb. 2-3 centis kockákra vágjuk őket.

saláta

  1. A salátákat egy nagy tálba öntjük.
  2. Hozzátesszük a finomra vágott hagymát, a kockára vágott paradicsomot, uborkát és a paprikát. Az egészet megsózzuk, és jól átforgatjuk.
  3. Hozzátesszük a csirkét, és nyakon öntjük a tartárral.

öntet

  1. Összekeverjük egy kisebb tálba a hozzávalókat: a tejfölt, cukrot, mustárt, majonézt és pár csavarás citromlevet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Szilveszter utáni kilóleadó! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek