Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás csirkesaláta

Almás csirkesaláta
Almás csirkesaláta
115 perc / előkészület: 25 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepek után sült hús maradékból készült ez a nagyon finom ízbomba. Gyors vacsorának tökéletes, és nagyon laktató :)

hozzávalók / 4 adag

  • 5 dl tartármártás
  • 2 közepes db alma
  • 1 kg csirke (én szárnyat és combot sütöttem vegyesen, ízlés szerint bármilyen szárnyashúsból elkészíthető)
  • 1 közepes db csemegeuborka
  • 250 g salátalevél (bolti előre bekevert salátakeveréket használtam, ízlés szerint bármilyen salátával elkészíthető)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is tartármártást készítünk a megszokott módon. (Egy flakon majonézt összekeverünk egy evőkanál mustárral és egy nagy doboz tejföllel, fehérborssal, citromlével, porcukorral ízesítjük.)
  2. A csemegeuborkát és az almát (meghámozva) apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a mártásunkba. A salátakeveréket is belekeverhetjük, és fóliával letakarva minimum 1 órán át pihenni hagyjuk.
  3. A csirkét jó alaposan befűszerezzük, és először fólia alatt pároljuk, majd kb. 45 perc után a fóliát levéve szép pirosra sütjük. Hústól függően kicsontozzuk, és felvágjuk apró darabokra, célszerű megvárni, amíg kihűl, mert a salátába is csak hidegen keverhető bele.
  4. Összeállítjuk a salátánkat, és újra lefóliázva ismét minimum 1 órát pihentetjük, de a legjobb egy éjszakát. Kínálhatjuk citromkarikával, fokhagymás pirítóssal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 561
elküldve: 4
receptkönyvben: 270
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Edduska

Mióta szakács: 2013.12.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

majonézes csirkesaláta, majonézes almás csirkesaláta, almás-csirkehúsos saláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

687
tartármártás 5 dl
alma 2 közepes db
csirke 1 kg
csemegeuborka 1 közepes db
salátalevél 250 g