r
Nosalty Logó

Zöldborsós tarhonyás hús sajttal sütve

Salamon Csilla
Zöldborsós tarhonyás hús sajttal sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

551
Kalória
37.1g
Fehérje
52.7g
Szénhidrát
20.3g
Zsír
133.1g
Víz
83.1g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2201 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 551 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2881.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1733 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    532.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1499 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3283 micro
Összesen 2201 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük vízzel és puhára főzzük.
  3. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt puhára főzzük.
  4. Ezután összekeverjük a tarhonyát a hússal, és a sós vízben megfőzött zöldborsóval, majd előmelegített sütőben sütjük.
  5. Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyorsan elkészülő ebéd vagy vacsora.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek