Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves galuskával

Zöldborsóleves galuskával
Zöldborsóleves galuskával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért szeretem, mert gyorsan elkészül. Viszont ha egy percre nem figyelek oda, tuti, hogy kifut. Így mindig árgus szemmel figyelek, de sajna sokszor hiába!

hozzávalók / 3 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a zöldborsót megdinszteljük, rászórjuk az összevávott petrezselymet, és kicsit megsózzuk.
  2. Meghintjük liszttel és  pirospaprikával, felöntjük  a vízzel, és cukorral ízesítjük.
  3. Amíg felforr a leves, a tojásból és lisztből - csipet sóval -  lágy galusktésztát keverünk.
  4. Amikor a leves felforrt és a borsó puha, beleszaggatjuk a galuskát.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 648
elküldve: 3
receptkönyvben: 92
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borsóleves, galuskás zöldborsóleves, borsóleves házi galuskával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sz.j.
sz.j. Fri, 2012-01-27 15:51

ha csontlében csinálod sokkal ízesebb lesz, egy gerezd fokhagyma, még jobbá teszi

188
zöldborsó 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db
1 csipet