Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsó pörkölt

Zöldborsó pörkölt
Zöldborsó pörkölt
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamarosan itt az új zöldborsó!! Kimondottan borsó imádóknak, virslivel egy jó párosítás.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sokan köretet adnak a zöldborsó pörkölthöz, nokedlit vagy bármi mást. Szerintem semmi ilyesmi nem szükséges hozzá, csupán ropogós, friss házikenyér!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, olajon pirítjuk.
  2. Ezután rátesszük a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Együtt pároljuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát.
  3. Felöntjük kb. 2-3 dl vízzel, és ekkor hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és a ketchuppal. A vizet szükség szerint pótolhatjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg!
  4. Fedő alatt puhára főzzük a borsót, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Néhány percig főzzük.
  5. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 1-2 ek forró szafttal, majd a pörkölthöz adjuk. Még néhány percig összerottyantjuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 16 278
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsópörkölt, zöldborsó pörkölt virslivel, borsópörkölt bécsi virslivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

668
zöldborsó 1 kg
virsli 300 g
vöröshagyma 1 nagy fej
paradicsom 1 db
tv paprika 1 db
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 150 g
petrezselyem 1 csokor
ketchup 100 ml
víz 3 dl