r
Nosalty Logó

Zöldborsó pörkölt

Sylvia Gasztro Angyal
Zöldborsó pörkölt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

665
Kalória
26.4g
Fehérje
61.9g
Szénhidrát
36.5g
Zsír
467.2g
Víz
71.6g
Koleszterin
16.6g
Élelmi rost
29.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2090.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    6674 micro
  • Lut-zea
    7193 micro
Összesen 665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8362.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    4413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.5 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    1868.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    568 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1014 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    9102 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    26697 micro
  • Lut-zea
    28771 micro
Összesen 2656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1099 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, olajon pirítjuk.
  2. Ezután rátesszük a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Együtt pároljuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát.
  3. Felöntjük kb. 2-3 dl vízzel, és ekkor hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és a ketchuppal. A vizet szükség szerint pótolhatjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg!
  4. Fedő alatt puhára főzzük a borsót, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Néhány percig főzzük.
  5. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 1-2 ek forró szafttal, majd a pörkölthöz adjuk. Még néhány percig összerottyantjuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Hamarosan itt az új zöldborsó!! Kimondottan borsó imádóknak, virslivel egy jó párosítás.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek