r
Nosalty Logó

Zöldbabos egytál pennével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Zöldbabos egytál pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 606 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1814 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 174 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 606 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3620.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 1814 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát kis kockákra vágjuk. A friss kakukkfű levélkéit leszedegetjük.
  2. Kevés olajon megpároljuk a hagymákat, közben meg is sózzuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig keverjük. Rászórjuk a kakukkfüvet, borsot tekerünk rá, beledobjuk a babérlevelet, 2 teáskanál natúr, sótlan ételízesítőt adunk hozzá. Jól összekeverjük, pici vizet öntünk rá, lefedjük. Nagyon kis lángon csendben pároljuk addig, amíg a hús meg nem puhul.
  3. Két fazékban felteszünk sós vizet forralni. Az egyikben a zöldbabot, a másikban a pennét megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  4. A habtejszínt és a tejfölt összekeverjük a mustárral, kevés sóval még megízesítjük. Ezt ráöntjük a húsos ragura, hozzáadjuk a zöldbabot és a pennét. Az egészet jól megkavarjuk, és egy sütőtálban elterítjük. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot.
  5. A sütőben pár perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3327
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 17.

Ajánló

Ha lett volna itthon egy kis rozé vagy fehérbor, biztos azt öntöttem volna víz helyett a ragu alá pároláskor. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos egytál pennével
Pogácsa 381 recept

Szeretjük az ilyen zöldséges-húsos-tésztás egytálételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.