r
Nosalty Logó

Rakott spagetti helena konyhájából

helena26
Rakott spagetti helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

801
Kalória
33.6g
Fehérje
106.8g
Szénhidrát
23.4g
Zsír
85.8g
Víz
44.3g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3202 kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 801 kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5739.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    3448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    427 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1219 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 3202 kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. Tegyünk fel egy nagy fazék vizet, és főzzük meg a spagettit.
  2. A hagymát vágjuk kockára, és olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a sonkát, átsütjük, és felöntjük a lecsóval, és összeforraljuk, majd félretesszük.
  3. Leszűrjük a spagettit, egy tepsibe elsimítjuk a felét, erre rárakjuk a lecsót, majd a spagetti másik felével befedjük.
  4. A két tejfölt ízesítjük, sóval, majorannával, mustárral, és a spagetti tetejére simítjuk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt nagyon szerették a gyerekeim, és már jó ideje nem főztem meg, hát így ma ez lett az ebéd. Egyszerű, és könnyen elkészíthető étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek