r
Nosalty Logó

Zöldbabos krumplis tészta tojással rakva

Éva-Anyóca
Zöldbabos krumplis tészta tojással rakva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1059
Kalória
44.4g
Fehérje
142.8g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
622.9g
Víz
435.7g
Koleszterin
16.9g
Élelmi rost
20g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 1059 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    222.2 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9589.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    515 mg
  • Kálcium
    2424 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1025 mg
  • Foszfor
    3838 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    714.1 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

Víz

  • Összesen
    3114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2305 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    408 mg
  • D vitamin:
    449 micro
  • K vitamin:
    645 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2129 micro
  • Kolin:
    1943 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1597 micro
  • α-karotin
    1019 micro
  • β-karotin
    7626 micro
  • β-crypt
    546 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12434 micro
Összesen 5289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A sós vízben feltesszük a burgonyákat héjastól főni, villával beleszúrunk, ha puha, kész, kikapcsoljuk. A főző vízben langyosra hűtjük, majd kivesszük, amíg ki nem hűl teljesen, pucoljuk, nagyon apróra felkockázzuk.kb.: 1 cm-es kockákra
  2. A tojásokat szintén enyhén sós vízben keményre főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni, aztán pucoljuk és felkarikázzuk.
  3. Az olajban a vöröshagymát és a fokhagymát kevés sóval, fedő alatt, néhányszor megkeverve, puhára pároljuk, majd a tűzről levéve, a pirospaprikát belekeverjük, ezután tesszük bele a kicsire felkockázott burgonyát, sózzuk és borsozzuk, elkeverjük óvatosan.
  4. Kifőzzük sós, olajos, lobogó vízben a tésztát, lecsurgatjuk. Lecsepegtetjük a zöldbabot is
  5. A tepsibe rétegezzük: hagymás-burgonyás alapra jön a főtt tészta fele, rá a zöldbab, arra a felkarikázott tojások, majd jön a tészta másik fele és a burgonyás alap másik fele. Végül leöntjük a felkevert tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőbe téve összesütjük, amíg a sajt rá nem pirul.
  7. Kivesszük, tálaljuk savanyú uborkával vagy magában.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Karácsonyi szünet:.A gyerekek otthon...Mit is főzzek? " Finomat és gyorsan,-jött a válasz,- hús most nem kell bele.!!" Szerettem volna a finom, burgonyás tésztát valahogy érdekessé és finom ebéddé varázsolni.A családomat figyelve: sikerült, csendben ették, csak azt láttam, hogy újra szednek, a tepsiben alig maradt.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...