Zöldbabfőzelék gerslifasírttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
Zöldbabfőzelék
-
83g zöldbab23 kcal
-
17g zabtej7 kcal
-
13g növényi tejszín31 kcal
-
19 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Gerslifasírt
-
42g gersli147 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
67g zöldség alaplé5 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
3g mogyoróolaj22 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
367
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
Zöldbabfőzelék
-
500g zöldbab136 kcal
-
100g zabtej44 kcal
-
75g növényi tejszín188 kcal
-
114 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1500g zöldség alaplé105 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Gerslifasírt
-
250g gersli880 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
65 kcal
-
0 kcal
-
15g mogyoróolaj133 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2192
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
Zöldbabfőzelék
-
15.8g zöldbab4 kcal
-
3.2g zabtej1 kcal
-
2.4g növényi tejszín6 kcal
-
0.9g étkezési keményítő4 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
47.3g zöldség alaplé3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
Gerslifasírt
-
7.9g gersli28 kcal
-
3.2g füstölt sajt10 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
12.6g zöldség alaplé1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.6g tönkölybúzapehely2 kcal
-
0 kcal
-
0.5g mogyoróolaj4 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
68
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1363.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 1057 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 93.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 667 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1037 micro
Összesen
367
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 73 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 362 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8182.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 378 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 957 mg
-
Nátrium 6341 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 561.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 936 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 3999 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6219 micro
Összesen
2192
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
Zöldbabfőzelék
-
0.5 kg zöldbab
-
1 dl zabtej
-
0.8 dl növényi tejszín
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
1.5 l zöldség alaplé
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1.5 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 kk majoranna
-
0.5 citromból nyert citromlé
Gerslifasírt
-
25 dkg gersli
-
10 dkg füstölt sajt
-
2 db tojás
-
4 dl zöldség alaplé
-
1 teáskanál mustár
-
10 csepp folyékony édesítőszer
-
1.5 ek mogyoróolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Zöldbabfőzelék
- A zöldbabot tegyük fel az alaplében, és főzzük puhára a hüvelyes zöldséget benne.
- Fűszerezzük, tegyük bele az aprított petrezselymet és fokhagymát, majd készítsük el a habarásunkat. Zabtej, növényi tejszín és a keményítő mellé merjünk a levesünk levéből, és keverjük el, majd óvatosan adagoljuk vissza, és dolgozzuk simára.
- Hagyjuk, hogy besűrűsödjön, végezetül kevés citromlével savanyíthatunk rajta.
Gerslifasírt
- A gerslit áztassuk be, majd minimum fél óra után (amikor az árpaszemek kinyíltak) mossuk át.
- Hevítsünk fel fél evőkanál olajat, és kezdjük el megpirítani a gerslit benne. Öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára az árpagyöngyöt, addigra jól beszívja a levet. Ráadásként fedő alatt dunsztoljuk tovább, és hagyjuk kihűlni.
- Reszeljük le a sajtot és a fokhagymát, és adjuk hozzá a gerslinkhez. Ezután jöhet a többi alapanyag is, és egy kiadós keverés.
- Nem maradt más hátra, mint a kézzel formázott korongok olajon való kisütése, és a tálalás.
- Jó lakomázást!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2084
- Feltöltés dátuma: 2018. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
janettaylor
107 recept
Főzelék és fasírt diétás verzióban.