r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék gerslifasírttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Zöldbabfőzelék gerslifasírttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Összesen 2192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Összesen 68 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8182.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    6341 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    936 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    3999 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6219 micro
Összesen 2192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Elkészítés

Zöldbabfőzelék

  1. A zöldbabot tegyük fel az alaplében, és főzzük puhára a hüvelyes zöldséget benne.
  2. Fűszerezzük, tegyük bele az aprított petrezselymet és fokhagymát, majd készítsük el a habarásunkat. Zabtej, növényi tejszín és a keményítő mellé merjünk a levesünk levéből, és keverjük el, majd óvatosan adagoljuk vissza, és dolgozzuk simára.
  3. Hagyjuk, hogy besűrűsödjön, végezetül kevés citromlével savanyíthatunk rajta.

Gerslifasírt

  1. A gerslit áztassuk be, majd minimum fél óra után (amikor az árpaszemek kinyíltak) mossuk át.
  2. Hevítsünk fel fél evőkanál olajat, és kezdjük el megpirítani a gerslit benne. Öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára az árpagyöngyöt, addigra jól beszívja a levet. Ráadásként fedő alatt dunsztoljuk tovább, és hagyjuk kihűlni.
  3. Reszeljük le a sajtot és a fokhagymát, és adjuk hozzá a gerslinkhez. Ezután jöhet a többi alapanyag is, és egy kiadós keverés.
  4. Nem maradt más hátra, mint a kézzel formázott korongok olajon való kisütése, és a tálalás.
  5. Jó lakomázást!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2084
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Főzelék és fasírt diétás verzióban.

Hozzávalók

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...