Zabtej

Zabtej

Leírás

A zabtej egyike a viszonylag ismertebb, kedveltebb gabonatejeknek, különleges, finom aromája miatt. Használatával kiválthatjuk a tehéntej fogyasztását. A zabtej rendkívül egészséges, gazdag B1-, B5-, B6- és E-vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban. Fehérjetartalma magas. Savlekötő hatása ismert, és rendszeresen fogyasztva segít a vérszegénység leküzdésében is. Zabtejet vásárolhatunk készen boltokban, illetve elkészíthetjük otthon magunk is zabpehely, zabkorpa, illetve ezek keverékének felhasználásával. Felhasználási lehetőségei megegyeznek a tehéntejével, fogyaszthatjuk magában, hidegen, melegen, használhatjuk italok készítéséhez, sütéshez, illetve főzéshez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Zabtej

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

7 g

víztartalom

0 g

gramm zabtej?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – 7 napon át laktató, húsos, mégsem drága...

Csirkeszárny és -máj, aprólék, csirkecomb, tarja, kolbász. Ezek a húsrészek kerülnek a héten a levesekbe és a főételekbe, de társul hozzájuk tojás, hagyma, vajbab, burgonya, karalábé és káposzta is. Süteményfronton pedig főleg a kakaó, szilva, alma, kókusz, zabpehely vonalon mozgunk majd. Tudjuk, nem igazán olcsó egyik sem, de sajnos abból kell főznünk, ami van. Vagy legalább ami picit olcsóbb, mint a többi alapanyag...