Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék 10. - aludttejjel

Zöldbabfőzelék 10. - aludttejjel
Zöldbabfőzelék 10. - aludttejjel
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári melegben a langyosra, majdnem hidegre hűlt, savanykás zöldbabfőzelék nagyon üdítő ebéd. Most én épp fasírtot készítettem hozzá, de még jobb rántott csirkecombbal: egyik kezünkben a kanál, másikban a csirkecomb. Ha lenne harmadik kezünk, azzal meg a szedőkanalat fognánk, hogy folyamatosan adagolhassuk a tányérra a főzeléket. (Közben morgunk és rávicsorítunk arra, aki a lábashoz közelít.)  Az aludttejjel felöntött rántástól lesz nagyszerű.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbab végeit lecsípjük, megmossuk és 2-3 cm-es darabokra felvágjuk.
  2. A hagymát finomra felaprítjuk.
  3. A babot annyi vízben, hogy bőven ellepje, a hagymával együtt feltesszük főni, ízlés szerint sózzuk. Fedő alatt puhára főzzük. 
  4. Közben az aludttejet kb. fél dl vízzel egyneműre összetörjük - összekeverjük. Ha sok az aludttej savója, inkább azt használjuk víz helyett. Aludttej helyett joghurtot is használhatunk, ha kellőképp savanykás.
  5. Rántást készítünk: a zsírt felforrósítjuk, a lisztet kevergetve világosra pirítjuk benne. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az aludttejet.
  6. Előbb a rántást, majd a tejfölt is belevegyítjük a zöldbabba és pár perc alatt felforraljuk. Hosszú levű, híg főzeléknek kell lennie.
  7. Ízlés szerint tovább savanyíthatjuk még egy fél kanál ecettel.
  8. Langyosra lehűtve fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 426
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
90 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

savanyú zöldbabfőzelék, aludttejes zöldbabfőzelék, hűsítő zöldbabfőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

364
zöldbab 1.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
disznózsír 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
aludttej 1.5 dl
tejföl 3 dl
ecet 1 kk
0 ízlés szerint