r
Nosalty Logó

Zöldbab főzelék 4.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gerzsó
Zöldbab főzelék 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 360 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 181 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    535 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    2734 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2855 micro
Összesen 360 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított zöldbabot felaprítjuk -ha nem mirelit-, a hagymát vékonyan felszeleteljük.
  2. Forró olajon a hagymát kevés sóval megfonnyasztjuk, a tűzről félrehúzva meghintjük a fűszerpaprikával, rátesszük a babot, az apróra vágott fokhagymát, szójaszószt.
  3. Kevés vizet aláöntve fedő alattpároljuk, majd mielőtt teljesen megpuhulna, hozzátesszük a felaprított kaliforniai paprikát.
  4. Ismét lehúzzuk a tűzről, várunk pár másodpercet, míg a gőze kissé elszáll, majd vékonyan meghintjük liszttel, miközben keverjük. Így biztosan nem lesz csomós.
  5. Csak éppen annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és kiforraljuk.
  6. Ízlés szerinti mennyiségű tejfölt jólelkeverünk két kanál forró főzelékkel egy bögrében (hőkiegyenlítés), ráöntjük a főzelékre, de már nem forraljuk tovább.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 110273
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldbab főzelék 4.
Gerzsó 20 recept

Nagy a családom hála Istennek, így gyakran működöm kifőzdeként. Ezért van, hogy most ez a fotóm nem az elegáns tálalásról készült, hanem az "útra kész" főzelékről. "Kegyelmeséktől lábaskában" (id. József Attilától) modern változata. Nem szeretjük a rántást, ezért a főzelékeket, amiket viszont nagyon szeretünk, legtöbbször csak staubolom, mint a sárgarépa főzeléknél is írtam.

Hozzászólások

Gerzsó

Kedves Nosalty! Köszönöm, hogy feltettétek a receptemet, de nem egészen értem, hogy miért változott meg a háttér a fotómon? Kimondottan azért választottam az eredetit, mert úgy éreztem, hogy jól kihangsúlyozza az étel színét a kissé fényes sötétkék pult. Úgy gondolom így már nem az én fotóm, ami megjelent. Másokét is átdolgozzátok? Üdv.: Gerzsó

P.

Kedves Gerzsó! Próbálj e-mailt írni nekik, hátha úgy gyorsabban választ kapsz. info@nosalty.hu

Gerzsó

Kedves Eszter! Köszönöm, meg fogom próbálni! Úgy látom te nagyon aktív és segít?kész tagja vagy ennek a közösségnek. Másokkal is el?fordul ilyesmi? Üdv.: Zsóka

P.

Szia Zsóka! Személy szerint velem hasonló még nem fordult elö, és bár engem meglepett, de el tudom képzelni, hogy nem Te lehetsz az elsö. Remélem, választ kapsz majd erre, esetleg meg is oszthatnád velünk. Üdv: Eszter

Gerzsó

Kedves Eszter! Ha megérkezik a válasz, tudatni fogom okvetlenül. Nagyon érdekel, hogy mi volt az oka a kép megmásításának. Üdv. Zsóka

Gerzsó

Kedves Eszter! Megkaptam a választ, miszerint el?fordul, hogy az ételek szebb megjelenítése érdekében kicsit korrigálnak a képen, de miután én kifogásoltam, visszatették az eredetit, elnézést kérve. Nagyon korrekt válasz volt, helyreállt a lelkibékém. Nem mintha olyan eget renget? probléma lett volna, lehet csak én vagyok már egy kicsit érzékenyebb. Továbbra is kedvencem a No Salty. Üdvözöllek: Zsóka

P.

Kedves Gerzsó! Nagyon örülök, hogy választ kaptál, és örömmel látom az eredeti képet. Mondjuk nekem ez jobban is tetszik. :-) De biztos vagyok abban is, hogy a szerkesztöink puszta jóindulatból próbálnak kicsit korrigálni dolgokat, de természetesen van úgy, hogy ez nem mindenkinek egyformán tetszik. Ès nem, nem hiszem, hogy érzékeny vagy, egyszer velem is elöfordult, még a kezdet kezdetén, hogy a receptemet úgy átnevezték, hogy már nem is hasonlított az eredetire. Nem mondom, jó kis név volt, és igazán figyelemfelkeltö, de a lényeg kimaradt. No, én is tollat ragadtam, és hasonlóan kedves választ kaptam, majd természetesen a recept neve is javításra került. Úgy gondolom, ök, akik nap mint nap töltik fel a receptjeinket, néha tapasztalatból próbálnak változtatni valamit. De természetesen figyelembe veszik, amit szeretnénk. Ès ez így van jól. Remélem is, hogy továbbra is megtisztelesz bennünket, várjuk a receptjeidet. Ès külön gratulálok a sok generációs fényképedhez. Nagyon aranyos! Szeretettel: Eszter

Gerzsó

Kedves Eszter! Köszönöm. Üdv:Zsóka

Törölt felhasználó

Beleszerettem ebbe a konyhapultba, jó hogy ezzel a fotóval szerepel az étel :-)))) A mi zöldbab f?zelékünk nem ilyen szokott lenni, de ez valahogy sokkal zamatosabbnak, egészségesebbnek néz ki. Ezentúl azt hiszem így fogjuk elkészíteni :)

Gerzsó

Kedves Cas! Köszönöm a vallomást a konyhapult nevében. Nekem is tetszik. Ez az egyik lányom konyhájában van, akkor éppen ott f?ztem. A f?zeléket próbáld ki, remélem izleni fog. Üdv. Zsóka.

P.

Èpp most lett kész, a legjobb zöldbab fözelék, amit eddig kóstoltam. Amint elfogy, a sárgarépa fözeléket fogom elkészíteni! Az az igazság: beleszerettem Zsóka néni föztjébe... :-) Millió puszi! Eszter

mislenbaba

Szia Eszter! Ha tényleg nagyon finom akkor én is fogok f?zni még a héten. Mit kínáltál mellé? Én most fogyókúrázom kb 3 hete. Sajnos 100! kiló körül vagyok és ezért nem is nagyon látogatom a no saltyt mert akkor végem van. : ) . Látom, hogy ezekben a f?zelékekben van liszt . Megpróbálhatom csak keményít?vel s?ríteni talán? Egyébként téged sem nagyon láttalak itt mostanában vagy rosszul látom? Remélem jól vagy ! Puszi:ICU. JA, A SÁRGARÉPA F?ZELÉKET SZERINTETEK LEHET A SZÉNHIDRÁTMENTES FOGYÓKÚRÁBA ELKÉSZÍTENI ÉS MÉG ENNI IS ? NEM NAGYON. GONDOLOM ÉN.

P.

Szia Icukám! Nem nagyon voltam mostanság, így igaz, voltam odahaza, nagyon jólesett a lelkemnek végre egy kis hazai levegö. De aranyos vagy, hogy észrevetted, hogy eltüntem. :-) Egyébként tényleg fini ez a fözelék és bevallom, én magában ettem friss kenyérrel, eszembe sem jutott, hogy bármit is csináljak mellé. De ha csinálsz, én valami zöldségfasírtot javasolnék, sütöben sütve persze, nem olajban. Keményítövel nyugodtan sürítheted, de ebben annyira minimális a liszt mennyisége, hogy nem okoz gondot, nyugodtan tedd csak bele. A sárgarépához annyit: igen magas a szénhidráttartalma, úgyhogy bánj vele óvatosan. Ha bármiben tudok még segíteni, írj bátran, itt vagyunk, tartjuk benned a lelket és büszke vagyok rád, hogy fogyizásra szántad magad! Ne add fel, bármilyen habos finomság is jelenik meg az oldalon! Szeretünk! :-))) Sok-sok puszi! Eszter Zsóka néni, köszönöm a segítséget!

Gerzsó

Drága Eszterke! Örülök, hogy izlik a f?zelék, kiváncsi vagyok, hogy tetszik majd a sárgarépa? Minden rendben? Majd még írok. Csókollak: Zsóka néni

Gerzsó

Kedves mislenbaba! Ugye nem haragszol, hogy én válaszolok, lehet,hogy Eszter is írni fog. A fogyókúrához szerintem megy a zöldbab f?zelékem, hiszen csak 1 kávékanál liszt kell bele. Én nem szeretem a "vastag", rántásos f?zelékeket. Ennek az állaga átmenet a leves és a hagyományos f?zelék között. De ha úgy gondolod lehet ételkeményít?vel is csinálni. Hogy Eszter mit kinált mellé, nem tudom, de bármi jó hozzá, sült hús, pörkölt, fasírt, de ha fogyókúra, akkor egy kemény tojás, natúr f?tt csirkemell, stb. a lényeg a mennyiségen van, úgy gondolom. A sárgarépa zöldség, szerintem belefér a szénhidrátmentes fogyókúrába. Szeretettel üdvözöllek: Zsóka néni

mislenbaba

Sziasztok Csajok! Köszönöm a kedves szavakat!! Írtam a Petrának is, ? is kitartás kíván meg ilyeneket. Remélem menni fog. Várom a recepteket, de még azt is hogy ti pl mit esztek reggelinként ebédre vagy vacsorára . Sajnos az a baj, hogy nem sok ötletem van variálni az ételeket és már egy kicsit unalmas paradicsomot uborkát cukkinit és párizsit enni . Ja még a tojás van benne az étrendemben. Egyébként nem olyan rossz. köszönöm még egyszer, és kellemes es? mentes hétvégét mindenkinek.

Törölt felhasználó

Kedves Icu! Anno én a testkontrollt vettem igénybe sikeresen, mert attól nem szenved az ember, és mégis tartós eredményt ér el fogyás terén. A lényege az volt, hogy mindenfélét ehet az ember, csak figyelni kell a szervezetre, hogy mikor mi kell neki. Délel?tt gyümölcsök, mindenféle, ebédre zöldséges cuccok, és este 6-ig bezárólag hús, de az is zöldséggel. Ehetsz tésztát, de azt másik napon, és ne hússal. Stb. Van még egy ?ár ilyen trükk benne, hogy mit mivel ne, de a lényeg, hogy mindenféle juthat az ember asztalára. Másik nagyon fontos, hogy LASSAN! kell enni, jól megrágva az ételt, s amikor igazából jól laksz, akkor szigorúan befejezni az evést. A f?szerek segítik az emésztés serkentését, és telítik az ízérzékelést, ezért hamarabb jóllakik az ember. Az ember, amikor éhes lesz, 20 perc múlva képes csak érezni a jóllakottságot. Ha ez alatt a húsz perc alatt lassan eszel, akkor kevesebb étel megy be, és jóllaktál. Ha gyorsan, akkor utána úgy érzed, hogy majd kidurransz, és hízol. A délel?tti gyümölcsevés oka: Segíteni a szervezetet a kiválasztás folyamatában. Ananász, meggy, cseresznye - segítik a kiválasztást. A nap többi részében ha eszel gyümölcsöt, akkor étkezések el?tt 3 órával tedd, és ne utána. Nagy húsos étkezés után 6 órát hagyj a szervezetednek. Sok folyadékot kell inni, mert az is fogyaszt. Egyébként is szükséges a szervezet fiatalságának megtartásában. Most jön a nemszeretem dolog: rendszeres mozgás. Mivel nagyobb súlyról indulsz, napi 20 perc intenzív, viszonylag tempós séta igen jót tesz! A nap folyamán kevésszer enni nem jó, mert visszafogod a szervezeted anyagcseréjét, lelassul, és akkor megint nehéz dolgod van. No, ennyi amit én nagyjából betartottam, amikor egyszer fiatalabb koromban elszaladt a súlyom, de azóta is tartom gond nélkül, és azt eszem, amit akarok. Drukkolunk! Pusz: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Elküldtem neked a diétát!Üdv:Bogi

mislenbaba

Köszi Bia! Válaszoltam is :)

gourmetgirl

Nagyon finom lett! Szeretem a rántásos f?zeléket, de ebben a nagy melegben könnyebbre vágytam. A szójaszósz miatt választottam ezt a receptet, de egy kicsit tartottam is t?le. Meglep?, hogy mennyire illik az étel ízéhez.

Törölt felhasználó

Kedves Gerzso:) Köszönöm a receptet. Igen finom lett:)

pulicka

Kedves Gerzso!!! A recept nagyon jo,meg a gyerekek is megettek!!!Maskor is megfözöm!!!!Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek