Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld vegán shakshuka

Zöld vegán shakshuka
Zöld vegán shakshuka
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó shakshuka mindig jó ötlet, hiszen egyszerű és finom, tele finomnál finomabb zöldségfélékkel. Klasszikus, paradicsomos receptből jó pár verziót mutattunk már nektek, így ezúttal egy zöld verziót hoztunk nektek, rengeteg spenóttal turbózva. Teljesen vegán recept, így a shakshukára jellemző tojás sincs benne - helyette egy kevés bulgurt csempésztünk bele, illetve érett avokádót szeleteltünk rá tálaláskor. Mennyei manna! 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulatejszínt 50 g spenóttal, a szódabikarbónával és a sörélesztőpehellyel egy késes aprítóban összeturmixoljuk. Sózzuk-borsozzuk és félretesszük. Szódabikarbónát azért ajánlott beletenni, hogy megmaradjon a zöldségek szép színe.
  2. A felkarikázott póréhagymát és újhagymát (a fehér, alsó részét) az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a koriandert, a római köményt, a chilit, némi borsot, és az egészet picit lepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és a maradék spenótot, és hagyjuk hogy kicsit összefonnyadjanak. Ekkor ráöntjük a spenótos mandulatejszínt, az egészet elkeverjük, és lefedve 15-20 percet pároljuk.
  4. Hozzákeverjük az aprított petrezselymet és némi újhagymazöldet, majd egymástól egyenlő távolságra rápakolunk 1-1 evőkanál bulgurt.
  5. A bulgurkupacokra egy kevés citromlevet és szükség esetén (ha a zöldjeink teljesen felszívták a mandulatejszínt) egy kevés vizet löttyintünk, majd lefedve pároljuk további 10 percet, amíg a bulgur megpuhul.
  6. Szeletelt avokádóval és frissen aprított korianderrel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 2 346
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty vegán

Mióta szakács: 2020.01.13.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vega zöld lecsó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

263
spenót 25 dkg
mandulatej 2 dl
szódabikarbóna 1 tk
élesztőpehely 0.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 1 db
újhagyma 4 db
koriandermag 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
zöld kaliforniai paprika 1 db
petrezselyem 1 csokor
bulgur 30 g
citromlé 0.5 citromból nyert
avokádó 1 db
koriander 0 ízlés szerint