Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (3)

leírás

A mandulatej az egyik legízletesebb gabonatej, amely rostokban, ásványi anyagokban, illetve E-vitaminban gazdag. Nemcsak ízének, hanem magas kalciumtartalmának köszönhetően is pótolja a tehéntejet, így tej-allergiában szenvedőknek kifejezetten ajánlott. Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően fogyókúrázók is bártan fogyaszthatják. A mandulatej rendkívül egészséges, csökkenti a magas vérnyomást, illetve a koleszterinszintet, elősegíti a bélműködést, illetve védi a sejteket az öregedéstől is. Mandulatejet vásárolhatunk drogériákban, bioboltokban, de elkészíthetjük otthon is. Mindössze összeturmixoljuk a lehántolt mandulát vízzel és leszűrjük. Felhasználási lehetőségei megegyeznek a tehéntejével, fogyaszthatjuk magában, hidegen, melegen, használhatjuk italok készítéséhez, sütéshez, illetve főzéshez.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, felbontás után hűtőben.

Mandulatej alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (3)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        escabax
        Escabax / escabax Sat, 2012-05-19 10:58

        Hogy pontosak legyünk a tejben nem csak kazein van, és így a tejfehérje-allergia nem csak a kazeinre való allergia lehet hanem. pl. laktalbumin allergia is lehet (és még van elég sokféle fehérje a tejben).

        ljudmila
        ljudmila Fri, 2012-05-18 14:59

        Egyszer s mindenkorra: olyan, hogy tejallergia, olyan nincsen. Van tejfehérje-allergia, vagyis a kazeinre való allergia, és van a laktózérzékenység, ami nem is allergia, hanem étel-intolerancia, mert a szervezet nem tudja lebontani a laktózt. Az allergia pedig egy túlzott immunreakció. Legyünk pontosak, mert a különbség jelentős.

        escabax
        Escabax / escabax Sat, 2012-04-21 16:02

        A leírásban akad némi probléma: a mandula nem tartozik a gabonafajtákhoz, így nem is készíthető belőle "gabonatej".

        A "kizárólag növényi alapú tej" elnevezés jobb lenne.