Mandulatej

A mandulatej az egyik legízletesebb gabonatej, amely rostokban, ásványi anyagokban, illetve E-vitaminban gazdag. Nemcsak ízének, hanem magas kalciumtartalmának köszönhetően is pótolja a tehéntejet, így tej-allergiában szenvedőknek kifejezetten ajánlott. Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően fogyókúrázók is bártan fogyaszthatják. A mandulatej rendkívül egészséges, csökkenti a magas vérnyomást, illetve a koleszterinszintet, elősegíti a bélműködést, illetve védi a sejteket az öregedéstől is. Mandulatejet vásárolhatunk drogériákban, bioboltokban, de elkészíthetjük otthon is. Mindössze összeturmixoljuk a lehántolt mandulát vízzel és leszűrjük. Felhasználási lehetőségei megegyeznek a tehéntejével, fogyaszthatjuk magában, hidegen, melegen, használhatjuk italok készítéséhez, sütéshez, illetve főzéshez.
Bármikor.
Hűvös helyen, felbontás után hűtőben.
fehérjetartalom
1 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
5 g
víztartalom
0 g
Nátrium
40 mg
fehérje
1 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
40 mg
szénhidrát
rost
1 g
vitaminok
Napi tippünkből megtudhatod, hogy főzheted meg a céklát mindössze pár perc alatt... mikróban!
Szász NóriAz 57 éves férfi száz napon át csak a McDonald's gyorskajáit fogyasztotta.
NosaltyA mentás gyümölcslevesek nagyon jól tudnak jönni egy meleg napon, teljesen mindegy, milyen gyümölcs az alapjuk. Frissek, gyorsak, és legtöbbször főzés nélküliek!
NosaltyHa úgy érzed, már nem tudod követni a hazai tojásárak változását, akkor ezzel nem vagy egyedül.
Segíts az aggódó tyúkanyónak megtalálni az elveszett kis csibéjét!
Bár a hölgy 102 éves múlt, még vannak tervei a jövőre nézve.