r
Nosalty Logó

Lecsó gazdagon Iluskától

Iluska
Lecsó gazdagon Iluskától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

452
Kalória
15.9g
Fehérje
26.8g
Szénhidrát
32.9g
Zsír
480g
Víz
22.5g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
14.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1813 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    480 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1944 micro
Összesen 452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3949.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    2805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1920.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    796 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    974 micro
  • β-karotin
    6309 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    7777 micro
Összesen 1813 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    816 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, és pirítani tesszük. Mellédobjuk a füstölt húst, amit apróra vágtunk. Jöhetnek a hagymák, a póré-, a vörös- és a lila hagyma. Ezeket félbe-, majd ismét félbevágjuk, és úgy szeleteljük. Együtt pároljuk, amíg a paradicsomot és paprikákat apróra vagdossuk.
  2. Ha kész, hozzátesszük a paradicsomot, pár perc rottyanás, majd a paprikákat. Befűszerezzük, a fűszerpaprika kivételével. (Sót nem írtam, mert lehet elég sós a füstölt dolgoktól.) A kolbászt karikákra vágjuk, és azt is belerakjuk.
  3. Lefedve főzzük kb. 40-45 percig. A végén meghintjük a fűszerpaprikával, jól elkeverjük. Pár perc összefőzés után tálaljuk. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 50 p

Két szóval: imádom a lecsót!!! Főleg, hogy minden finomság benne van, persze, hogy nem is lehet rossz. Történt, hogy egyik ismerős segített nálunk, és lecsót készítettem. Ő csak ennyit mondott: "ez a lecsó úgy el van találva......"

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek