Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros szűzérmék zöldségágyon

Vörösboros szűzérmék zöldségágyon
Vörösboros szűzérmék zöldségágyon
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Inkább ünnepi fogás, mintsem hétköznapi, az alapanyagokat tekintve. Különleges alkalmakkor érdemes tenni vele egy kísérletet.

hozzávalók / 6 adag

Húshoz:

  • 50 dkg sertésszűz
  • 12 szelet bacon szalonna
  • 3 dl félszáraz vörösbor
  • fél dl víz
  • őrölt bors
  • 3-4 ek olaj
  • 2-3 kk liszt vagy étkezési keményítő
  • 1 ek főzőtejszín

Zöldségágyhoz:

  • 1/2 kg újburgonya
  • 4 db bébitök
  • 4 db sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 kisebb padlizsán
  • só, víz, kevés olaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket beletesszük egy nagy tepsibe, megmosva, karikára vágva, az újburgonyát héjastul, 10 percig előfőzve.
  2. Vizet öntünk alá (3 dl), sózzuk, pár evőkanál olajjal meglocsoljuk, ráteszünk egy fóliát, és forró sütőbe toljuk.
  3. Miután a zöldségek megpuhultak, levesszük a fóliát, és készre sütjük. Ezalatt elkészítjük a húst.
  4. Az 50 dkg sertésszüzet kb. 12 szeletre vágjuk, majd egyesével becsomagoljuk szalonnába. (Fogpiszkálóval össze lehet tűzni a szalonnát, hogy biztosan egyben maradjon.)
  5. Serpenyőben olajat forrósítunk, a szalonnába csomagolt húsok mindkét oldalát megsütjük, megborsozzuk.
  6. Vörösbort és kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  7. Az elkészült húsdarabokat kiszedegetjük a párolóléből, tálalásig melegen tartjuk.
  8. A visszamaradt pecsenyelét besűrítjük kis tejszínnel és liszttel, szükség esetén még fűszerezzük (só, bors).
  9. A húst körítjük a sült zöldségekkel, meglocsoljuk mártással.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 881
elküldve: 4
receptkönyvben: 70
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye zöldségekkel, vörösboros sertésszűz, szűzpecsenye zöldségágyon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pizsamás
Pizsamás Wed, 2018-03-14 14:30

Ma elkészítettem :) nagyon finom lett. Köszönöm a receptet, elmentem a receptkönyvembe.