Omlós szűzérmék lecsóágyon, pirított burgonyakarikákkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g vaj36 kcal
A burgonyakarikához
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
A lecsóhoz
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
687
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g vaj143 kcal
A burgonyakarikához
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
A lecsóhoz
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2748
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
23.9g sertés szűzpecsenye26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g vaj7 kcal
A burgonyakarikához
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.6g burgonya17 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
4.1g olívaolaj36 kcal
A lecsóhoz
-
4.8g füstölt szalonna31 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
19.1g paprika3 kcal
-
9.5g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
132
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 693.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 350 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 353 micro
Összesen
687
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127 g
Zsír
-
Összesen 199.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 501 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2774.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 1746 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1400.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 391 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 271 micro
-
β-karotin 1649 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1411 micro
Összesen
2748
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 246 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
132
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A húshoz
-
50 dkg sertés szűzpecsenye
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dkg vaj
A burgonyakarikához
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
0.5 kávéskanál cayenne paprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
60 dkg burgonya
-
2 dkg vaj
-
1 dl olívaolaj
A lecsóhoz
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 közepes db paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A fűszereket egy kisebb tálban jól összekeverjük.
- A burgonyákat karikákra vágjuk, majd egy kivajazott tepsibe tesszük. Olívaolajjal meglocsoljuk, rászórjuk a fűszerkeveréket, majd a kezünkkel jól összekeverjük.
- Mehet a sütőbe, 180 fokon, kb. 20 perc alatt el is készül. Jöhet a lecsó!
A burgonyakarikához
- A zöldségeket és a szalonnát megtisztítjuk, aprítjuk.
- A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. A hátramaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát. Néhány percig főzzük, majd jöhet a paradicsom és a fűszerek, kb. 10 perc alatt összesütjük az egészet.
- Jöhet a hús!
A lecsóhoz
- A húst megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Picit megnyomkodjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd félretesszük.
- Egy serpenyőben egy kevés vajat hevítünk, majd oldalanként néhány perc alatt megsütjük az érméket.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9725
- Feltöltés dátuma: 2017. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1485 recept
Egy igazi hétvégi fogás, amit érdemes kipróbálni, ha valami igazán jóízű étellel szeretnénk előrukkolni a családnak, barátoknak! ;) Omlós szűzérmék lecsóágyon, pirított burgonyakarikákkal. Bognár Bor Birtok