r
Nosalty Logó

Vörösboros marhahús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vörösboros marhahús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marhahúshoz

A fűszerezéshez

Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marhahúshoz

A fűszerezéshez

Összesen 4359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marhahúshoz

A fűszerezéshez

Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.7 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5673.3 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    3142 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2033.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1972 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12849 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2099 micro
Összesen 4359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A marhahúshoz

A fűszerezéshez

  • kakukkfű ízlés szerint (friss vagy szárított)
  • 1 db póréhagyma (kisebb, A fűszereket csokorba kötve, de külön-külön a póréhagymát szeletelve is hozzáadhatjuk az ételhez.)

Elkészítés

A marhahúshoz

  1. A húst 4-5 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba tesszük a vörösborral, a kakukkfűvel, babérlevéllel, fokhagymával és 3-4 órát, de legjobb ha egy éjszakán át - letakarva, hűvös helyen – pácoljuk.
  2. Ezt követően a sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  3. Megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát és a zellert felkockázzuk, a sárgarépát karikákra szeleteljük. Ha nagyobb gombát kaptunk, azt is szeleteljük fel, az aprót hagyjuk egészben.
  4. Egy vaslábosban (vagy sütőben használható lábosban) 3 dkg vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a hagymát, a zellert, a sárgarépát a pácléből kivett fűszereket és 10 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről.
  5. A húst kivesszük a pácléből, letörölgetjük. Egy serpenyőben felolvasztunk 4 dkg vajat, nagy lángon kis adagokban addig sütjük a húst, amíg megpirul (kb. 5 perc)
  6. A megpirított húsokat a lábosban lévő zöldségekre szedjük.
  7. A hússütésből visszamaradt zsiradékra öntjük a páclevet és hagyjuk 1 percet forrni.
  8. A lábost visszatesszük a tűzre, majd a húsra és a zöldségekre szórjuk a lisztet, jól átkeverjük és felöntjük páclével, felforraljuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük és 1,5-2 órán át sütjük.
  9. A megtisztított, egészben hagyott mogyoróhagymát 6-8 perc alatt megpirítjuk a maradék vajon a csíkokra vágott szalonnával együtt. Az utolsó percekben hozzáadjuk a gombát.
  10. A pirítást követően a húshoz keverjük a gombát és a hagymát, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd további 0,5-1 órán keresztül sütjük a vörösboros marhahúst. (A hús minősége befolyásolhatja az elkészítési időt.)
  11. Amikor elkészült a hús, kivesszük a fűszereket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23170
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Ajánló

Ízlés szerint fehér kenyérrel, burgonyafánkkal, petrezselymes burgonyával kínálhatjuk ezt a szaftos laktató ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A franciák egyik legismertebb marhahúsos étele. Jellemzően vaslábosban készítik. A hozzávalók külön-külön megpirítva kerülnek az ételbe, majd néhány órát lassú tűzön, sütőben sütve érik össze a marhahús a zöldségekkel. Fűszercsokorral (bouquet garni) ízesítik, amely tipikusan kakukkfüvet, póréhagymát, babérlevelet, esetleg petrezselymet tartalmaz, csokorba kötve adják a páchoz, majd az ételhez. A recept a Kifőztük 3. számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető itt. (Az étel készítéséről néhány fáziskép itt található.)

Hozzávalók

A marhahúshoz

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek