Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhapörkölt bográcsban Ligeti Károlytól

Marhapörkölt bográcsban Ligeti Károlytól
Marhapörkölt bográcsban Ligeti Károlytól
180 perc / előkészület: 20 perc főzés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasztól, őszig szezonja van a bográcsozásnak. Az egyik legnépszerűbb a marhalábszárból készült pörkölt. Főtt krumplival, vagy kenyérrel és savanyúsággal tálalva, fejedelmi étek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zsírt, rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, és megdinszteljük rajta.
  2. A húst nagyobb darabokra felkockázzuk, a bográcshoz adjuk, és a hús fehéredéséig pirítjuk.
  3. Ezután sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, a többi fűszert, aláöntjük a vörösbort, és hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot.
  4. A húst puhulásáig főzzük. Az elfövő lét vízzel pótoljuk. Néha óvatosan keverjük meg. 2 órai főzés után kóstolással állapítsuk meg a hús puhaságát, ha szükséges még sózzuk, fűszerezzük. A szaft sűrűségét is a hozzáadott vízzel tudjuk beállítani.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 21 759
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vörösboros marhapörkölt, marhalábszár pörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aduhil
aduhil / aduhil Sun, 2016-10-02 16:34

Már rengetegszer keszitettem marhaporkoltet, de ezuttal az Ön receptje alapjan. Isteni finom lett, koszonom a receptet, ezutan minding igy fogom kesziteni a marhaporit!!!

701
marhalábszár 2 kg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 60 dkg
sertészsír 3 ek
fokhagyma 5 gerezd
paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
fűszerpaprika 2 ek
köménymag 1 kávéskanál
borókabogyó 10 db
babérlevél 5 db
majoranna 1 kk
vörösbor 3 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint