r
Nosalty Logó

Marhapörkölt bográcsban Ligeti Károlytól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Marhapörkölt bográcsban Ligeti Károlytól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 701 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4209 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 701 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    452.9 g

Zsír

  • Összesen
    194 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7511.9 g
  • Cink
    142 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    4523 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    3389 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2382 micro
Összesen 4209 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zsírt, rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, és megdinszteljük rajta.
  2. A húst nagyobb darabokra felkockázzuk, a bográcshoz adjuk, és a hús fehéredéséig pirítjuk.
  3. Ezután sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, a többi fűszert, aláöntjük a vörösbort, és hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot.
  4. A húst puhulásáig főzzük. Az elfövő lét vízzel pótoljuk. Néha óvatosan keverjük meg. 2 órai főzés után kóstolással állapítsuk meg a hús puhaságát, ha szükséges még sózzuk, fűszerezzük. A szaft sűrűségét is a hozzáadott vízzel tudjuk beállítani.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 33874
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhapörkölt bográcsban Ligeti Károlytól
Ligeti Károly 129 recept

Tavasztól, őszig szezonja van a bográcsozásnak. Az egyik legnépszerűbb a marhalábszárból készült pörkölt. Főtt krumplival, vagy kenyérrel és savanyúsággal tálalva, fejedelmi étek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek