r
Nosalty Logó

Vörösboros pörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros pörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 15709 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3565.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    682 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1133 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 1311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1515.3 g

Zsír

  • Összesen
    881.5 g
  • Telített zsírsav
    316 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    385 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    3830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42786.1 g
  • Cink
    336 mg
  • Szelén
    1323 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    1568 mg
  • Foszfor
    15638 mg
  • Nátrium
    21941 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    8183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    39 mg
  • B12 Vitamin:
    145 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    516 mg
  • D vitamin:
    948 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    415 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    779 micro
  • Kolin:
    2572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    830 micro
  • β-karotin
    13593 micro
  • β-crypt
    2504 micro
  • Likopin
    12866 micro
  • Lut-zea
    9684 micro
Összesen 15709 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. (Én előző este csináltam, majd celofánnal jól lefedtem az edényt, és másnap reggelig pihent a konyhapulton. Ezzel időt takaríthatunk meg.)
  2. A paprikát és a paradicsomot szintén apróra vágjuk (ezt is előző este csináltam, majd celofánnal lefedve betettem a hűtőbe).
  3. A húsokat megmossuk, lehártyázzuk, levágjuk róluk a zsírt, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. (Ez ekkora mennyiség esetén (is) férfimunka... és érdemes ezt is előző este megcsinálni, majd lefedni, és hűtőbe tenni.)
  4. A vörös-és a fokhagymát a gáztűzhelyen a zsíron megfonnyasztjuk (de ezt kinn a bográcsban is lehet, csak így gyorsabb volt, ugyanis reggel mikor megláttam a kölcsönbográcsot, azonnal el is küldtem a férjemet, hogy hozzon egy nagyobbat, mert ebbe a hagyma sem fér bele, nemhogy a többi hozzávaló, meg a szaft...)
  5. Ezalatt lehet tüzet rakni odakinn.
  6. Ezután kivisszük a bográcsba a hagymás-zsíros keveréket, majd amikor ismét felmelegedett, hozzákeverjük a husikat.
  7. Amikor a sertéshusik kifehéredtek, a marhahús pedig kivilágosodott, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk és alaposan elkeverjük.
  8. Visszatesszük a tűzre, és kb. 5 perc múlva hozzáöntjük a sört.
  9. Kb. 5 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a fűszereket.
  10. Ezután már csak időnként kavargatni kell és főzni, amíg a husik meg nem puhulnak. Kb. 3-4 óra alatt van kész az egész.
  11. A főzés kezdetétől számított 3 óra múlva hozzáöntjük a vörösbort.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 55688
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy nagyon jó vörösboros marhapörkölt receptem. Ezért úgy döntöttem, Dávid fiam születésnapi buliján ezt a pörköltet fogjuk megfőzni, méghozzá bográcsban. Mivel első bográcsozásomra készültem, előtte picit áttanulmányoztam a különböző bográcsos pörköltek receptjeit, és megalkottam a sajátomat. Az eredmény szerintem tökéletes :) Ja igen: pénztárcakímélés miatt került bele sertéshús is, de legközelebb is csak így készíteném, ugyanis a sertéshús (mivel korábban puhul, mint a marha) csodálatos elegyet alkotott a szafttal :) Mivel a pörkölt mellett még 2 tortát is csináltam, ezért a krumpligombócot a nagymamám készítette el (szintén előző nap, mert már korán reggel indultak). A mamám szerint a krumpligombócok másnapra már megbarnultak, szerintem semmi bajuk nem lett :) Tálalás előtt egy kevés olajjal meg kell locsolni, majd forró sütőben felmelegíteni kb. 180 fokon, de az sem baj, ha picit megpirulnak, finom ízt ad nekik. Nálunk épp kenyér sült a sütőben, a mikró meg felmondta a szolgálatot, ezért egy nagy lábasban tettünk fel kevés vizet forrni, majd locsoltam bele egy kis olajat, és abba tettem a gombócokat, fedőt tettem rá, így jól átmelegedtek, de nem igazán ajánlom ezt a módszert, mert az alsók picit odaragadtak. A nagymamám által készített krumpligombóc, és az általam készített kenyér receptje hamarosan! 20 adagra szól a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!