r
Nosalty Logó

Vörösboros káposztasteak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Vörösboros káposztasteak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakekhez

Összesen 445 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakekhez

Összesen 1784 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakekhez

Összesen 83 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2213 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 445 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2048.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1505.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1437 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    716 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    8853 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4118 micro
Összesen 1784 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A steakekhez

Elkészítés

A steakekhez

  1. A káposztát megmossuk, külső, csúnyább leveleit eltávolítjuk, majd négy gerezdre vágjuk (mérettől függően lehet 6 is, a lényeg csak az, hogy mindegyiket egyben tartsa a torzsa egy része). A vágott felületeket bedörzsöljük sóval és borssal.
  2. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a gerezdeket és nagy lángon mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk őket, nagyjából 5 perc alatt. Ekkor hozzáadjuk a vajat, a fokhagymát, lilahagymát és a fűszereket. Miután elolvadt a vaj, egy kanál segítségével meglocsolgatjuk a káposztákat vele, hogy átjárja őket a fűszeres íz. 5 perc kanalazás után az egészet nyakon öntjük a vörösborral, beletesszük az aszalt szilvát és sózzuk-borsozzuk az egészet ízlés szerint. Fedő alatt nagyjából 20 perc alatt teljesen puhára pároljuk a káposztákat.
  3. Ha a zöldség már puha, kivesszük az edényből. A megmaradt szószból kihalásszuk a zöldfűszereket, majd az egészet egy kis edénybe öntjük és botmixerrel teljesen simára dolgozzuk. A káposztákat tetszőleges köretekkel és az aszalt szilvás mártással tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 813
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 06.

Receptkategóriák

Vörösboros káposztasteak
Lakos Benedek 264 recept

A lehető legegyszerűbb módszerrel alkothatunk étterembe illő káposztasteakeket. A megfelelő köretekkel kísérve pedig nagyjából hasonlóan laktató lesz a zöldség, mint a hatalmas marhaszelet, csak nem fogja annyira megülni a gyomrunkat.

Hozzávalók

A steakekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek