Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gallai húsos káposzta

Gallai húsos káposzta
Gallai húsos káposzta
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem kell mindent túlbonyolítani. Az egyszerűen elkészített étel is lehet nagyon ízletes. A savanyú káposzta omlóssá teszi a húst, a füstölt kolbász pedig egy kis nyomot hagy az étel ízében.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A főtthúsos káposzta levének egy részét le lehet önteni egy kis fazékba, és másnap pirított kenyérkockával leves gyanánt kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposzta felét egy nagy lábasba tesszük. A húst megmossuk, és a káposztára rakjuk. Ezután betakarjuk a maradék káposztával. Felöntjük vízzel, megszórjuk borssal, karikára vágott kolbásszal, és beledobjuk a babérlevelet. Lassú tűzön elkezdjük főzni. Az idő előrehaladtával növelhetjük a hőfokot.
  2. Egy kisebb serpenyőben felhevítjük az olajat, és világosra pirítjuk a lisztet. Ezután a tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával. Felengedjük egy kevéske vízzel, és csomómentesen elkeverjük.
  3. Amikor a hús puha, egyenletesen ráöntjük a rántásos vizet. A lábasban lévő ételt ekkor már nem keverjük, csak rázogatjuk.
  4. Ezután még egy kicsit (legalább 15 percet) forraljuk a káposztát. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Egy vágódeszkán felszeleteljük a vajpuha húst, és tányérokra rendezzük. Mellé merjük a káposztát. Meglocsoljuk tejföllel, és krumpligombóccal vagy egy szelet kenyérrel kínáljuk.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 218
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
368 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyúkáposztás sertéscomb, káposztás-húsos egytál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

744
sertéscomb 1 kg
savanyú káposzta 2 kg
gyulai kolbász 10 dkg
fekete bors 1 kk
babérlevél 1 db
víz 0.5 l
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1.5 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 1 dl