Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves füstölt csülökkel Pancsika konyhájából

Bableves füstölt csülökkel Pancsika konyhájából
Bableves füstölt csülökkel Pancsika konyhájából
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerás az elkészítése, és nagyon laktató, ezért ritkábban kerül nálunk az asztalra. Azonban ha arra van szükségünk, hogy 3 napra legyen itthon meleg étel, akkor ez a leves tökéletes.

Mi általában megadjuk ilyenkor a módját, és bolti tészta helyett házi csipetkét készítek hozzá. https://www.nosalty.hu/recept/hazi-teszta-csipetke

Második fogásnak pedig jól illik hozzá a gyorsan elkészíthető mini fánk vagy a szintén 2-3 napi táplálékot nyújtó vargabéles.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Igény esetén lehet tejfölös habarással vagy rántással gazdagítani. Apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel és házi csipetkével lesz számunkra az igaz. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este többször átmossuk a babot, és annyi vízzel, amennyi bőségesen fedi eltesszük lefedve.
  2. A csülköt megtisztítjuk, átmossuk, és zöldséges alaplével feltesszük főni (kb. másfél órát főzzük), melyet 5 evőkanálnyi ételízesítővel és 3 liter vízzel készítünk el.
  3. Közben megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, zellert kockákra vágjuk, a sárga- és fehérrépát karikákra, a petrezselymet, zellerlevelet/szárat durvára aprítjuk.
  4. Az olajat felhevítjük, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, 1-2 percig pároljuk, majd beletesszük a füstölt csülköt, ráöntjük a zöldséges alaplevet, a leszűrt babot és a többi zöldséget is. Sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és kb. 1-1 1/2 órát még főzzük, amíg meg nem puhul teljesen a hús, illetve a zöldségek is.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 349
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
86 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bableves, fejtett bableves, Jókai bableves variáció, Lóbab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

670
fejtett bab 40 dkg
füstölt sertéscsülök 80 dkg
zöldség alaplé 3 l
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 8 gerezd
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 10 db
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 5 db
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 4 teáskanál
víz 3 l