Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros gulyásleves pikánsan

Vörösboros gulyásleves pikánsan
Vörösboros gulyásleves pikánsan
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is az egyik kedvenc leveseim közé tartozik, pikáns íze miatt többek között. Ezt a receptet én nem is tudom honnan szereztem, de ez nagyon régi azt tudom :)) kezdőként az első leveseim között volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra metéljük, majd a felhevített olajon ropogósra sütjük, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon a felkockázott húst megpirítjuk kisebb adagokban.
  2. Eközben a hagymát finomra felaprítjuk, és a megpirított húshoz hozzáadagoljuk.+ A szalonnát is visszatesszük a lábosba.
  3. Sózzuk, borsózzuk, belevegyítjük a paradicsompürét, és liszttel meghintve lepirítjuk.
  4. Majd a borral és vízzel felhígítjuk és fűszerezzük, ízesítjük: babérlevéllel, rozmaringgal, ételízesítővel, fokhagymaporral. És kb 30 percet pároljuk.
  5. A sárgarépát, fehérrépát és a pórét felkarikázzuk, a gombát 4 felé vágva a többi zöldséggel együtt a leveshez adjuk, és tovább főzzük, végül ha szükségét érezzük, még utána ízesíthetünk. Addig főzzük, míg meg nem puhul minden.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 686
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nikuszbaby

Mióta szakács: 2013.12.15.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves vörösborral, gulyásleves sok zöldséggel, gombás gulyás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

517
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
marhahús 80 dkg
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 70 g
finomliszt 2 púpozott ek
vörösbor 5 dl
babérlevél 6 db
rozmaring 1 teáskanál
póréhagyma 1 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
csiperkegomba 25 dkg
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
fokhagymapor 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 3 l