r
Nosalty Logó

Vörösboros gombapaprikás tésztával

Hobbychef
Vörösboros gombapaprikás tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

639
Kalória
18.2g
Fehérje
82.4g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
387.7g
Víz
49.3g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1921 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1163.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    2700 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 1921 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    626 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat durván aprítjuk, a paprikákat és a paradicsomot daraboljuk, a gombákat szeleteljük.
  2. Egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikákat és a paradicsomot, majd a fokhagymát, fűszerezzük, locsolunk rá chiliszószt.
  3. Amikor a zöldségek már félpuhák, hozzáadjuk a gombát.
  4. Megfőzzük a tésztát sós vízben aldente.
  5. A gombához öntjük a bort és a tejfölt, összekeverjük, s elzárjuk a tűzhelyet, hőntartáson hagyjuk.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérra tésztát, rákanalazzuk a gombapaprikást, s három kanál tejfölt, szórunk rá felvágott újhagyma zöldjét, s vágunk rá chilipaprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

A hűtőmben volt néhány zöldség, amiből eredetileg lecsót akartam főzni, de a feleségem a paprika nagy részét elhasználta, így változtatnom kellett. Végül is egy gombapaprikás került ma az asztalra.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...