r
Nosalty Logó

Vörösboros gombapaprikás tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros gombapaprikás tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 639 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1921 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 639 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    2700 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 1921 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    626 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat durván aprítjuk, a paprikákat és a paradicsomot daraboljuk, a gombákat szeleteljük.
  2. Egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikákat és a paradicsomot, majd a fokhagymát, fűszerezzük, locsolunk rá chiliszószt.
  3. Amikor a zöldségek már félpuhák, hozzáadjuk a gombát.
  4. Megfőzzük a tésztát sós vízben aldente.
  5. A gombához öntjük a bort és a tejfölt, összekeverjük, s elzárjuk a tűzhelyet, hőntartáson hagyjuk.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérra tésztát, rákanalazzuk a gombapaprikást, s három kanál tejfölt, szórunk rá felvágott újhagyma zöldjét, s vágunk rá chilipaprikát.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1284
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros gombapaprikás tésztával
Hobbychef 738 recept

A hűtőmben volt néhány zöldség, amiből eredetileg lecsót akartam főzni, de a feleségem a paprika nagy részét elhasználta, így változtatnom kellett. Végül is egy gombapaprikás került ma az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek