Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros gombapörkölt nokedlivel

Vörösboros gombapörkölt nokedlivel
Vörösboros gombapörkölt nokedlivel
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy ne mindig csak csiperkegombából készüljön a gombapörkölt.

hozzávalók / 2 adag

A pörkölthöz

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát néhány órára langyos vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát, chilit aprítjuk.
  3. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rátesszük a chilit, a paradicsomot és a gombát, fűszerezzük.
  4. Elkészítjük a nokedli tésztáját, és forró vízbe szaggatjuk.
  5. A pörkölthöz hozzáöntjük a vörösbort, locsolunk rá chiliszószt, és belekeverjük a tejszínt.
  6. Tálalunk, a tányérra szedünk nokedlit, rá a gombapörköltet a szaftjával. Csalamádéval tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 9 403
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros gombapörkölt szárított vargányából nokedlivel és csalamádéval, gombapörkölt vargányából, gombapörkölt nokedlivel, gombapaprikás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

915
szárított gomba 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 nagy db
chili 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
chiliszósz 1 ek
főzőtejszín 1 ek
vörösbor 1 dl
olívaolaj 1 ek
tojás 1 db
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
víz 3 evőkanál