r
Nosalty Logó

Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival

Hobbychef
Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pörkölt

Petrezselymes krumpli

721
Kalória
29.8g
Fehérje
38.2g
Szénhidrátok
46.7g
Zsír
446.4g
Víz
116.8g
Koleszterin
6.3g
Rost
10.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pörkölt

Petrezselymes krumpli

Összesen 721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pörkölt

Petrezselymes krumpli

Összesen 1443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pörkölt

Petrezselymes krumpli

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    446.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1449 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3808.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    2540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    892.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    2899 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 1443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    347 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

Pörkölt

  1. A krumplit megpucoljuk, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben, olívaolajon a petrezselyemmel átforgatjuk.
  2. A hagymákat apróra vágjuk, a paprikákat szeleteljük, a paradicsomot daraboljuk, a petrezselymet aprítjuk, a szalonnát felvágjuk, a csülköt nagyobb kockákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon megsütjük a szalonnát, hozzáadjuk előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinszteljük, beletesszük a csülök kockákat, együtt dinszteljük, majd belerakjuk a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, fűszerezzük. A vége felé, öntünk bele vörösbort, s keverünk bele tejfölt.
  4. Tálaláskor teszünk a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakunk még mellé.

Petrezselymes krumpli

  1. A krumplit megpucoljuk, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben, olívaolajon a petrezselyemmel átforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Volt még a hűtőben egy darab főtt, füstölt sertéscsülköm. Gondoltam készítek belőle egy pörköltet. Aki ismer engem, az tudja, hogy vörösbor sem maradhat el belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...