r
Nosalty Logó

Csülökpörkölt zsemlyegombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Manci Szabó
Csülökpörkölt zsemlyegombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölt

Zsemlyegombóc

Összesen 628 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölt

Zsemlyegombóc

Összesen 2515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölt

Zsemlyegombóc

Összesen 117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1758.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 628 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    184.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7032.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    3527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    3516 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3946 micro
Összesen 2515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    237 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Pörkölt

Zsemlyegombóc

Elkészítés

Pörkölt

  1. A vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk és üvegesre pároljuk az olajban. Beletesszük a felkockázott csülköt, paprikát, paradicsomot.Fűszerezzük; megszórjuk köménymaggal és az apróra vágott rozmaringgal, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha van gyorsfőzőedényünk, akkor abban érdemes előfőzni a pörköltet.

Zsemlyegombóc

  1. Egy nagyobb tálba beletesszük a felkockázott /kissé szárított/ zsemléket, ráütjük a tojásokat és megszórjuk ételízesítővel, majd ráöntjük a tejet, és rászórjuk a felvágott petrezselyemzöldjét is.
  2. Kézzel közepes nagyságú gombócokat formázunk, és egy lyukacsos /pároló/ edénybe tesszük. Rátesszük a már majdnem kész pörköltes edényre.
  3. Így 1 láng felhasználásával, a pörkölt párája segítségével elkészül a zsemle-gőzgombócunk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4930
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 25.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom a zsemlegombócot is, aki már unja a megszokott köreteket. Próbáljátok ki, érdemes...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manci Szabó 31 recept

Én a szaftos húsételekhez általában ezt a nagyon finom és olcsó zsemle-gőzgombócot tálalom...

Hozzávalók

Pörkölt

Zsemlyegombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!