Goji bogyó

Goji bogyó

Leírás

Kínában termő, a kínai orvoslásban évezredek óta használatos növényi termés a Lycium barbarum ill. a Lycium chinense növények gyümölcse. C-, B2-, A-vitamint, vasat, szelént és antioxidánsokat tartalmaz. forrás: wikipedia fotó: flickr/miheco

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jellemzően aszalvány formájában kapható itthon, tároljuk száraz, hűvös helyen.

100g Goji bogyó

fehérjetartalom

14.26 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

77.06 g

víztartalom

7.5 g

Hány kalória

gramm

goji bogyó?

Top ásványi anyagok

Nátrium

298 mg

Kalcium

190 mg

Vas

6.8 mg

Top vitaminok

C vitamin

48.4 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.26 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

190 mg

Vas

6.8 mg

Nátrium

298 mg

szénhidrát

rost

13 g

cukor

45.61 g

víz

7.5 g

vitaminok

C vitamin

48.4 mg

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.