Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vietnami üvegtészta-saláta

Vietnami üvegtészta-saláta
Vietnami üvegtészta-saláta
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főzni alig kell, lehűtve pedig olyan frissítő, hogy minden forró nyári napon ott kell lennie a hűtőben!

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

A tálaláshoz

ajánlat

A jól behűtött mentás tea nagyon passzol hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket julienne-re vágjuk. Kocsit időigényes, ha van, hívjunk hozzá segítséget!
  2. A tésztát készítsük el a csomagoláson leírtak alapján (van, hogy főzni kell pár percig, de olyan fajta is kapható, amit forró vízbe kell áztatni). Ha elkészült, szűrjük le, és mossuk át hideg vízzel.
  3. A hagymát karikázzuk fel, és adjuk a zöldségekhez. A zöldet tegyük félre a díszítéshez.
  4. A tésztát keverjük össze a zöldségekkel és a hagymával.

Az öntethez

  1. Keverjük ki az összes hozzávalót, és öntsük a tésztára. Keverjük el jól, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

A tálaláshoz

  1. A koriandert, mentát és bazsalokomot vágjuk össze, szórjuk a kitálalt adagokra. Szórjunk rá késfokkal összetört mogyorót, facsarjunk rá lime-ot, és fogyasszuk azonnal.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 303
elküldve: 2
receptkönyvben: 128
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hideg üvegtészta saláta, vietnami zöldséges üvegtészta saláta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2016-06-25 08:37

A pikk-pakk jegyében mindenkinek ajánlom az ún. V-gyalut! Az én példányom rendelkezik háromféle vastagságúra karikázó betéttel (ezzel szeletelem a leveszöldséget, a nyers és főtt krumplit, paradicsomot, stb.), valamint kétféle vastagságú hasábvágóval, melyek közül az egyik julienne-t vág! De 3 másodperc alatt ám!
(A különféle tv-shop-ok kínálatában lehet felfedezni, lehet, hogy drágának tűnik, de tényleg egy isten áldása. Csak nagyon kell vele vigyázni, mert én már hegyeztem ki vele az ujjamat, piszok éles.)

298
üvegtészta 200 g
kígyóuborka 1 közepes db
sárgarépa 100 g
cukkini 1 kis db
salátakeverék 50 g
újhagyma 3 közepes db
melaszos nádcukor 1.5 ek
halszósz 3 ek
chili 1 db
koriander 0.25 csokor
gyömbér 2 cm
víz 0.5 dl
lime 0.5 közepes db
koriander 0.25 csokor
lime 1 közepes db
földimogyoró 30 g
menta 0.25 csokor
bazsalikom 8 levél