Hoisin-szósz

Hoisin-szósz

Leírás

A kínai konyha használja a leggyakrabban ezt az erjesztett szójából, régebben édesburgonyából, cukorból, fokhagymából, csiliből készült szószt. Fűszeres, füstös-édeskés, erősen sós ízű ragacsos, sötét színű mártást. Pekingi kacsa és húsok pácolásra, ételek ízesítésére, hús és zöldségfalatok mártogatására, asztali mártásként csirkéhez, halakhoz, rákokhoz és tavaszi tekercshez tálalják. Nemcsak gyárban, otthon is készítik.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben tároljuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!