Hoisin-szósz

A kínai konyha használja a leggyakrabban ezt az erjesztett szójából, régebben édesburgonyából, cukorból, fokhagymából, csiliből készült szószt. Fűszeres, füstös-édeskés, erősen sós ízű ragacsos, sötét színű mártást. Pekingi kacsa és húsok pácolásra, ételek ízesítésére, hús és zöldségfalatok mártogatására, asztali mártásként csirkéhez, halakhoz, rákokhoz és tavaszi tekercshez tálalják. Nemcsak gyárban, otthon is készítik.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben tároljuk.
Unod a sima paradicsomlevest? Dobd fel egy finom grillsajtos szendviccsel, amit gofrisütőben piríthatsz tökéletessé!
NosaltyAzt már egy ideje tudjuk, hogy a kevés húsevés nagyon jót tesz a környezetnek – de most itt az újabb bizonyíték arra, hogy az emberi egészségnek is hasznos lehet, ha egyáltalán nem eszel többet húst. Egy friss kutatás szerint a növényalapú étrend felturbózhatja a zsírégetést, és akár még a cukorbetegség megelőzéséhez is hozzájárulhat.
Stuth-Nagy NikiEgy finom főzelék melengeti a lelket és nincs is sok macera vele. Ráadásul könnyű olyan variációt találni, melyet az egész család szeret. Készítsd el ezúttal diétásan!
NosaltyCsernus Imre megunta, hogy zárva kell tartania kávézóját.
Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Egyszerű, de nagyszerű megoldás mindenkinek, aki egészséges módszerrel dobna le pár kilót.