r
Nosalty Logó

Vietnámi pho leves tojással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Vietnámi pho leves tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2055.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12333.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    8857 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    5144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    527 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    1364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3974 micro
Összesen 2254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

  1. A fűszereket egy nagyobb főzőedényben kimérjük és kevés vajon magas hőfokon megpirítjuk. Folyamatosan kavargatjuk, nehogy odaégjen, 1-2 percig. A marhahúst szeletelten is vehetjük, ebből pedig ujjnyi vastag csíkokat vágjunk.
  2. Amikor a fűszerek intenzív illatát elkezdjük érezni, hozzáadjuk még a húscsíkokat és párszor átforgatva addig pirítjuk, amíg kérget nem kap a hús. Ekkor mehet bele egészben a megtisztított és negyedelt vöröshagyma.
  3. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a sót, a szójaszószt és a halszószt, majd kb. 2-2,5 órát főzzük, addig amíg a hús jól át nem puhul. A tésztát külön vízben megfőzzük az elkészítési útmutató szerint.
  4. A tojásokat szintén külön edényben, annyi vízben, ami pont ellepi 10 percig főzzük. Ha elkészült vegyük ki a levesből a húsokat és szűrjük le a levét.
  5. Felkarikázott újhagymával, mungóbab csírával, főtt tojással, limemal és friss korianderrel tálalom.
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 1242
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vietnámi pho leves tojással
Takács Kriszti 133 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek