Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vietnami csirke-curry

Vietnami csirke-curry
Vietnami csirke-curry
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Másnap, melegítve is nagyon finom. A citromfüvet benne lehet hagyni, addigra még jobban "beleérik" az íze.

A citromfű szétesik darabokra, ezeket nyugodtan ki lehet rakosgatni a tányér szélére evésnél (a thai-ok is így szokták). Vagy pedig ha valakit idegesít, akkor a külső keményebb rétegeit leszedhetjük a citromfűnek, a belsőket (amiket meg lehet rágni!) apró kockára vágva (mint a fokhagymát) is belefőzhetjük az ételbe.

A halszósztól nem kell félni, kellemes ízt az ételnek. Szagolni viszont nem ajánlatos.:) Ha autentikusan akarunk főzni ázsiai ételeket, akkor ezzel helyettesítsük a sót. 

A hűtőben a kókusztej kicsit besűrűsödik, melegítéskor önthetünk az ételhez még egy kicsit (esetleg kis tejszíntől sem lesz baja), vagy pedig vizet, hogy legyen kis leve. Ha bagettel fogyasztjuk, így nyugodtan lehet tunkolni.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g csirkemell filé
  • 3-4 kisebb burgonya
  • 2 közepes szál répa
  • 2 szál thai citromfű
  • 1 db édesburgonya (az enyém 25 g volt)
  • 3 ek curry fűszerkeverék
  • 250-300 ml kókusztej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 cm-es gyömbérdarab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek halszósz
  • só, bors (ízlés szerint)
  • olaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kicsontozott csirkemellfilét 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A curry porral, kis olajjal együtt bepácoljuk (1-2 órára minimum; de minél tovább, annál jobb).
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk; a megpucolt krumplit, édesburgonyát és répát pedig 1x1 cm-es kockákra. A fokhagymát, meghámozott gyömbérdarabot lereszeljük. A citromfű végét (a zöldhagymáéhoz hasonlóan) levágjuk, a kés nem éles felével megütögetjük, hogy kinyerjük az aromát belőle (vagy pedig egy húsklopfolóval megütögetjük), 3-4 darabra vágjuk.
  3. A kockázott krumplit, édesburgonyát bő olajban kisütjük, ugyanúgy, mint ahogy a sült krumplit szoktuk. Utána pedig papírtörlővel kibélelt tányérba kiszedjük. (Ez a lépés azért fontos, mert így állítólag megőrzi az alakját a krumpli, de mindenesetre finomabb is lesz, az biztos!)
  4. A vöröshagymát a gyömbérrel és a fokhagymával együtt kis lángon megpirítjuk, utána hozzáadjuk a csirkemell kockákat. Majd amikor a hús már fehér, hozzáadjuk a kókusztejet, krumplikat, répát és a citromfüvet. 
  5. Kóstolgatjuk, 2-3 kanál halszósszal, kis borssal ízesítjük. Ha nem elég sós, 1-2 csipet sót is hozzáadhatunk. (Eredetileg cukrot is szoktak hozzáadni, de én nem raktam bele, mert az édesburgonyától és a répától elég édes lesz.)
  6. Amikor felforrt, kis lángra rakjuk a tűzhelyet, lefedjük az edényt, és kb. 20-30 percig főzzük az ételt. Addigra a hús és a répa is megpuhul, az ízek pedig összeérnek.
  7. Bagettel (ha lehet, friss és ropogóssal) vagy főtt rizzsel fogyasszuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztián N.

Mióta szakács: 2013.05.29.
1 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Cà ri Gà, curry-s csirkeragu, thai csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!