r
Nosalty Logó

Venetoi töltött csirkemell

Évi néni
Venetoi töltött csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

617
Kalória
61.1g
Fehérje
13.1g
Szénhidrát
34.9g
Zsír
203.4g
Víz
244.4g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1853 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 617 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5743.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    2234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    610.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1425 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    2135 micro
Összesen 1853 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet jobbról, balról bemetsszük, és "kinyitjuk" a csirkemellet egy széles, lapos hússá. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A kenyeret késes aprítóban összevágjuk, hozzáadjuk a fűszernövényeket, a lágy vajat és darabosra daráljuk. Beledaraboljuk a paradicsomot és az olívabogyót, frissen reszeljük bele a parmezánt. Fűszereket, fokhagymát is hozzáadjuk. Megpirítjuk a fenyőmagot, azt is hozzáadjuk.
  3. Kap egy tojást, és összeállítjuk. A kiterített csirkemell közepébe töltjük, majd áthajtjuk a húst a töltelék felett, és összetűzzük.
  4. A töltött húsokat vékonyan megkenjük az aszalt paradicsom olajával, és a tetejére kevés reszelt parmezánt szórunk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefóliázva 10 percre, majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk a hús tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Váncsa István Lakoma 2. kötetében olvastam. Tekintettel a családomra, némi változtatást eszközöltem a recepten. Ott ugyanis a töltelékben benne van a csirke mája, de én ezt kihagytam. Valamint nem egész csirkét, csak a mellét töltöttem. De az ötlet remek. Kicsit kibővítettem a töltelékhez valókat. Ez volt az én protein napom a 90 napos diétában.

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...