Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött prósza - Tócsni 12.

Töltött prósza - Tócsni 12.
Töltött prósza - Tócsni 12.
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkahelyemen egy névnap alkalmából ettem ilyent, és nem csak én örültem az újonnan megszerzett receptnek, hanem az egész családom is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen felvágottal el lehet készíteni, de lehet akár sajtot is tenni a közepébe. Egy kiadós leves után tartalmas második fogás:)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát lereszeljük.
  2. Belereszeljük a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a tejfölt, a két tojást, és a szükséges mennyiségű lisztet. ( Ugyanolyan sűrűre keverjük, mint egyébként a prószát. )
  3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, beleterítünk egy evőkanál masszát, melyet jól elsimítunk. Erre egy darab tarját teszünk, majd beborítjuk egy másik kanálnyi masszával.
  4. Mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 723
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

befa

Mióta szakács: 2010.05.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarjával töltött prósza, tarjás töltött prósza

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brditta
brditta Thu, 2010-12-30 16:54

Ez nagyon finom lett! Könnyen elkészült és a család egyik kedvence lesz ezután, köszönjük, hogy megosztottad a receptet! :)

befa
befa / befa Thu, 2010-12-30 18:18

Szia!

Nagyon örülök, hogy ízlett! A legjobb ebben a receptben, hogy szabadon variálhatod, mit teszel bele. Így soha nem lesz ugyanaz, többször, többféleképpen is elkészítheted.

befa
befa / befa Fri, 2010-10-08 17:57

Szia Anita!

Köszi az ötletet, én eddig még nem próbáltam sárgarépával és a többi finomsággal, de ki fogom próbálni úgy is!
Bea

Panita
Panita Fri, 2010-10-08 11:11

Ez fincsi lehet! Mi nagyon szeretjük a tócsnit és én nem csak krumpliból szoktam csinálni, hanem reszelek bele sárgarépát, cukkinit, vagy akár sima főzőtököt is, azzal is isteni. Ez a töltött formája nagyon csábító, ki fogom próbálni! Köszi: Anita

1051
burgonya 1 kg
tejföl 450 g
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
tojás 2 db
0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
füstölt-főtt tarja 20 dkg
napraforgó olaj 2 dl