Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegetáriánus padlizsán lasagne

Vegetáriánus padlizsán lasagne
Vegetáriánus padlizsán lasagne
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle padlizsán lasagne recepttel találkoztam már, mindegyik remekül hangzott. Végül, ezt az egyszerű, és gyorsan elkészíthető, húsmentes verziót próbáltam ki, és nekem nagyon ízlett. Legközelebb darált hússal is kipróbálom, biztos úgy is működik a recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat 5-7 mm vékony karikákra vágjuk, a tojásokat felverjük (+ én kevés vízzel felhígítottam), a zsemlemorzsát összekeverjük a fűszerekkel.
  2. A padlizsánkarikákat először a tojásban, majd a zsemlemorzsában megforgatva bepanírozzuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. 220°C-ra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, szép aranybarnára sütjük őket.
  3. Amíg sül a padlizsán, lereszeljük a sajtokat, és egy magasabb falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazunk.
  4. A paradicsomszósz negyedét szétkenjük az edény alján, erre jön a padlizsánkarikák harmada, majd a mozzarella, a parmezán és a bazsalikom fele. Ráöntünk még egynegyednyi paradicsomszószt, erre jön egy sor padlizsán, majd megint egy adag paradicsomszósz. Végül rárakjuk az utolsó harmad padlizsánt, a maradék paradicsomszószt, valamint a mozzarella, a parmezán és a bazsalikom másik felét.
  5. Berakjuk az egészet 15-20 percre a sütőbe. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 855
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
60 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott padlizsán, csőben sült padlizsános egytál

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

411
padlizsán 2 db
tojás 2 db
zsemlemorzsa 120 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 5 dl
mozzarella 200 g
parmezán sajt 30 g
bazsalikom 12 levél