r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös rántott karfiol sütőben

Mercedes
Sajtos-tejfölös rántott karfiol sütőben
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karfiolhoz

A bundázáshoz

A fújáshoz

550
Kalória
18.3g
Fehérje
57g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
600.7g
Víz
111.3g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A karfiolhoz

A bundázáshoz

A fújáshoz

Összesen 550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A karfiolhoz

A bundázáshoz

A fújáshoz

Összesen 2195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A karfiolhoz

A bundázáshoz

A fújáshoz

Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    600.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9647.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    6704 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    228.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    2402.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A rózsáira szedett karfiolt fokhagymasós vízben kb 10 percig főzzük, nem szabad puhára! Szűrőn lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
  2. A panírhoz az alapanyagokat a szezámmag és a zsemlemorzsa kivételével összekeverjük. Ebbe a sűrű masszába belemártogatjuk a karfiolokat.
  3. A zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal, majd ebbe is meghempergetjük őket.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb gáztepsit olívaolajjal vékonyan kikenünk, beletesszük a karfiolokat, majd egy olajsray-vel lefújjuk a tetejüket. Ha nincs ilyenünk, akkor nagyon kevés olívaolajat csepegtessünk a tetejükre.
  5. 20 percig sütjük, majd megfordítjuk a karfiolokat, további 20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A  legjobb elkészitési módja, ha szeretjük a rántott karfiolt, de nem kedveljük a túlzott olajbevitelt. Kívül ropogós, belül omlós karfiolt kapunk! Egyszerűen mennyei:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...