r
Nosalty Logó

Vegán töltött káposzta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vegán töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltött káposzta

Kesutejföl

Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltött káposzta

Kesutejföl

Összesen 2446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltött káposzta

Kesutejföl

Összesen 135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    920 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8721.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1832 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    759 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    4027 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1574 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    2405 micro
Összesen 2446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    255 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Töltött káposzta

Kesutejföl

Elkészítés

Töltött káposzta

  1. Beleöntjük a robotgép tartályába a tempeh-t, a gombát, a diót, a gesztenyét, a hagymát és a fokhagymát, majd az egészet durvára mixeljük.
  2. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, majd rádobjuk a darált mixet, sózzuk-borsozzuk, és kis lángon 10-15 perc alatt összefőzzük őket. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rizst, a juharszirupot, a sűrített paradicsomot, a szójaszószt, a mustárt és a fűszereket, majd az egészet jól összekeverjük. Hagyjuk hűlni.
  3. Amíg hűl a töltelék, előkészítjük a káposztaleveleket. Kivágjuk a vastag ereket, és félbevágjuk a leveleket. Apróra daraboljuk a savanyú káposztát.
  4. Kis gombócokat formázunk a töltelékből, egy káposztalevélre helyezzük, majd szorosan feltekerjük, és a végeit kissé benyomkodjuk.
  5. Egy nagyobb lábas aljára szórjuk az aprított káposzta felét, majd erre jönnek szépen, sorosan a töltött káposzták. Rárakjuk a maradék aprított káposztát, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Közepes lángon egy óráig főzzük.

Kesutejföl

  1. A beáztatott kesudiót leszűrjük, majd a turmixgépbe öntjük a vízzel, a citromlével és egy csipet sóval együtt. Krémessé turmixoljuk.
  2. A káposztát forrón tálaljuk friss kenyérrel és kesutejföllel.
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 21958
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Remélem, kipróbáljátok a receptet az ünnepek alatt. Boldog húsmentes karácsonyt!

Hozzávalók

Töltött káposzta

Kesutejföl

Címlapról ajánljuk

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...