Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta a la Friedmann

Töltött káposzta a la Friedmann
Töltött káposzta a la Friedmann
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még kezdő szakácsként tanultam a főnökasszonyomtól, mikor egy kis vendéglőben voltam szakács, azóta kicsit módosítottam.

hozzávalók / 10 adag

Előkészítés

Főzés

Tálalás

ajánlat

Karácsonyra nagyon ajánlott, mert melegítve is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. A fejes káposztáról leszedjük a leveleket, és a levélszárat vékonyra vágjuk, ha túl vastag, teljesen kivágjuk. Átlag tenyér nagyságú levelekre van szükség, mert kis töltelékeket készítünk.
  2. A bacon szalonnát apró kockára vágjuk, kb. fél cm-re, külön a zsíros, külön a húsos részt. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát apróra törjük. A kolbászt vékony karikára vágjuk.
  3. A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha túl savanyú, átmossuk, akár többször is.
  4. Ecetes vizet felforralunk, kb. 3 liter víz szükséges. A káposzta leveleket a vízbe tesszük, és 3-5 percig forraljuk. Blansírozzuk. A kész leveleket jeges vízbe tesszük, így azonnal lehűtjük, majd lecsöpögtetjük.
  5. A zsíros szalonnát lepirítjuk, rárakjuk a hagymát, és pirítjuk, majd a fokhagymát is hozzátesszük, és lepirítjuk. A darált húshoz rakjuk a hagymát, sót, borsot, a pirospaprika harmadát, végül az átmosott rizst is hozzátesszük, és az egészet jó alaposan bekeverjük.
  6. A káposztaleveleket megtöltjük, egy töltelékbe kb. 4 dkg tölteléket teszünk, és a levélbe göngyöljük. A levélvégeket betűrjük a töltelékbe. A töltelékből több lesz, mint a levélből, ezek a töltelékek lesznek majd azoké a vendégeké, akik nem szeretik a káposzta levelet.

Főzés

  1. Lehetőleg cseréptálba, de lehet mélyebb tepsibe is készíteni a töltött káposztát. Rétegesen megtöltjük a tálat.
  2. Alsó réteg: a savanyú káposzta egy harmada. Megszórjuk a húsos szalonna felével és a kolbász felével, egy borsikafű szálat és egy babérlevelet is ráteszünk. Pirospaprikával kicsit megszórjuk. A káposztás töltelékeket szorosan egymás mellé helyezzük.
  3. Középső réteg az alsó ismétlése azzal a különbséggel, hogy ide rakjuk a káposzta levél nélküli töltelékeket.
  4. Felső réteg: a maradék apró káposztával befedjük az egészet, a maradék szalonnát, kolbászt, fűszereket is rászórjuk, és alaplével felöntjük, hogy ellepje az egészet.
  5. A cseréptálat a tetejével vagy alufóliával lefedjük a tálat. 160 fokosra melegítjük a sütőt. 2,5 órát sütjük a sütőben.

Tálalás

  1. Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 188
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

töltött káposzta római tálban, töltött káposzta cseréptálban készítve, töltött káposzta a sütőből

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

944
savanyú káposzta 1.5 kg
darált sertéshús 70 dkg
bacon 35 dkg
gyulai kolbász 25 dkg
rizs 25 dkg
káposzta 1.5 kg
3 dkg
fekete bors 1 dkg
babérlevél 3 db
vöröshagyma 20 dkg
fokhagyma 5 dkg
borsikafű 3 szál
fűszerpaprika 5 dkg
ecet 1 dl
alaplé 1 l
tejföl 5 dl
kenyér 1 kg