Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyával töltött káposzta

Burgonyával töltött káposzta
Burgonyával töltött káposzta
140 perc / előkészület: 60 perc főzés: 35 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy gasztro magazin, Erdély-i kiadványából készítettem, némi változtatással.
"Az erdélyi ételek íze sokak szerint egyedülálló a világon. A különleges erdélyi ételek azért vívták ki a világ gasztronómiai elismerését, mert fűszerezésük és ízviláguk egyedi. Minden erdélyi, székely tulajdonságot magukban hordoznak. Elsősorban az elkészítésük módja és a zöldfűszerek íze az, ami felülmúlhatatlan, nem beszélve a hagyományörző családi receptekben lévő makulátlan, mindig friss alapanyagokról, például a zöldségekről, a belőlük készült tartalmas fogások pedig az erdélyi tradíció részei."

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Mialatt készítettem, eszembe jutott, hogy a következő alkalommal már újkrumpliból készíteném, pici ecetet is tennék a káposzta  főzővizébe, a töltelékébe pedig kolbászt is tennék, amit előtte olajon ledinsztelnék. Legközelebb így is kipróbálom!
Utána jöhetne egy jó nagy adag fagyi.
Capuccino és egy hideg üdítő!

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megmossuk, torzsáját eltávolítjuk.
  2. Forró, sós vízbe tesszük.
  3. Ha leválik a levele, lefejtjük és 3-5 percig forraljuk.
  4. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, ledaráljuk.
  5. Olajban megpirítjuk a hagymát, a krumplihoz adjuk.
  6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A főtt tojásokat kockára vágjuk, szintén a krumplihoz adjuk.
  8. A káposztalevelek ereit kivágjuk, kb. 20 db kell.
  9. Mint a töltött káposztát a fenti töltelékkel a leveleket betöltjük.
  10. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, tejföllel lekenjük.
  11. Egy sor tölteléket terítünk az aljára, tejföllel lekenjük, másik sor töltelék.
  12. A maradék tejfölbe belekeverjük a lisztet és az ételízesítőt.
  13. Nyakon öntjük vele a káposzta tetejét.
  14. Forró sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 222
elküldve: 6
receptkönyvben: 280
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött káposzta burgonyával, sütőben sült töltött káposzta, burgonyás töltött káposzta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-11-02 20:41

Kedves NoSalty csapat !
Számomra nagyon megtisztelő, köszönöm szépen !
További kellemes munkát kívánok !
Üdvözlettel: Anci

Horvi
Horvi Fri, 2012-03-02 19:06

Kedves Anci!
Felvidítalak!Megcsináltam,nagyon finom lett!Tegnap találtam meg a recepted.Úgy gondolom,hogy sokan fogják megcsinálni!Most mindenki az olcsó recepteket keresi.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-03-03 20:46

Kedves Horvi !
Sikerült felvidítanod, köszönöm szépen, hogy megírtad a véleményed !
Örülök a sikerednek és jó éjszakát kívánok !
Az olcsó receptekkel kapcsolatos véleményeddel egyetértek.
Meggyőződésem, hogy olcsón is lehet finomat készíteni! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-07-02 20:17

Kedves Éva-Anyóca !
Nagyon aranyos vagy,hogy most értetek haza és máris felfedezted a receptet !
Igazán jól esik, mert ez lehet, hogy senkinek nem jön be. ( nincs hozzászólás ) Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-02 19:47

Kedves Anci!
Én benne vagyok az ajánlatodban, a fincsi változtatásban is, bár az eredeti is követendő példa,(elmentettem:-))) -),majd a fagyi, a capuccino, hideg üdítő:-))))
Ezerrel jöhet:-)))
Puszi érte, elmentve:-)))
Éva-Anyóca

467
burgonya 80 dkg
káposztalevél 20 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl
főtt tojás 5 db
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek