r
Nosalty Logó

Burgonyával töltött káposzta

Olaszné Anci
Burgonyával töltött káposzta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

471
Kalória
13.6g
Fehérje
33.3g
Szénhidrát
32.5g
Zsír
290.5g
Víz
276.9g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 471 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3207.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1452.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    989 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 2358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát megmossuk, torzsáját eltávolítjuk.
  2. Forró, sós vízbe tesszük.
  3. Ha leválik a levele, lefejtjük és 3-5 percig forraljuk.
  4. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, ledaráljuk.
  5. Olajban megpirítjuk a hagymát, a krumplihoz adjuk.
  6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A főtt tojásokat kockára vágjuk, szintén a krumplihoz adjuk.
  8. A káposztalevelek ereit kivágjuk, kb. 20 db kell.
  9. Mint a töltött káposztát a fenti töltelékkel a leveleket betöltjük.
  10. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, tejföllel lekenjük.
  11. Egy sor tölteléket terítünk az aljára, tejföllel lekenjük, másik sor töltelék.
  12. A maradék tejfölbe belekeverjük a lisztet és az ételízesítőt.
  13. Nyakon öntjük vele a káposzta tetejét.
  14. Forró sütőben pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet egy gasztro magazin, Erdély-i kiadványából készítettem, némi változtatással. "Az erdélyi ételek íze sokak szerint egyedülálló a világon. A különleges erdélyi ételek azért vívták ki a világ gasztronómiai elismerését, mert fűszerezésük és ízviláguk egyedi. Minden erdélyi, székely tulajdonságot magukban hordoznak. Elsősorban az elkészítésük módja és a zöldfűszerek íze az, ami felülmúlhatatlan, nem beszélve a hagyományörző családi receptekben lévő makulátlan, mindig friss alapanyagokról, például a zöldségekről, a belőlük készült tartalmas fogások pedig az erdélyi tradíció részei."

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek