r
Nosalty Logó

Vega hamburger zabfasírttal

NS
Vega hamburger zabfasírttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A hambugerhez

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz)

581
Kalória
22.2g
Fehérje
83.5g
Szénhidrát
18.7g
Zsír
225.9g
Víz
30.8g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hambugerhez

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz)

Összesen 581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hambugerhez

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz)

Összesen 2322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hambugerhez

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz)

Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    1482 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6084.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    2019 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    903.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    5926 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 2322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    409 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A hambugerhez

  1. A zabpelyhet egy kevés sós, forró vízzel leöntjük, letakarjuk addig, amíg megphuhul, és felszívja a vizet. Ha sok lett a víz, öntsük le róla.
  2. A kihűlt masszához hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát - a legjobb, ha géppel aprítjuk -, majd a fűszereket és egy evőkanál mustárt.
  3. A masszához keverhetünk különféle magokat is, majd a 2 evőkanál zabkorpát.
  4. Olajat forrósítunk, és kisütjük a fasírtokat.
  5. Félbevágjuk a zsemléket, és először mustárral kenjük meg.
  6. Erre tesszük a zöld leveleket (saláta/spenót).
  7. Ráhelyezzük a fasírtot.
  8. Tetszés szerint beletesszük a felkarikázott zöldségeket (hagyma, uborka, paradicsom).
  9. Következnek a sajtszeletek, végül pedig ketchupot nyomunk a zsemlébe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

A zabfasírt receptje a Napfényes Élet Alapítvány 'Gabonaételek' c. szakácskönyvéből való, kis átalakítással, mert tönkölymorzsát épp nem találtam a boltokban. Egyáltalán nem hiányzik a hús íze ennél az ételnél.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...