r
Nosalty Logó

Sonkás szendvicstorta - smörgåstårta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás szendvicstorta - smörgåstårta
adag
Előkészítés
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Krémek

Összeállítás

Feltétek, díszítés

Összesen 631 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Krémek

Összeállítás

Feltétek, díszítés

Összesen 7593 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Krémek

Összeállítás

Feltétek, díszítés

Összesen 249 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 631 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    211.3 g

Zsír

  • Összesen
    626.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10145.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    6073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3437 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 7593 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

Krémek

Összeállítás

Feltétek, díszítés

Elkészítés

Krémek

  1. A tortához használt teljes mennyiségű diót megpirítjuk. (Én tűzhelyen csináltam, nem sütőben, egyenletesen elosztva, többször keverve, amíg illatozni nem kezdett.) A megpirított diót kis darabokra törjük.
  2. Olívabogyós (olajbogyós), szerecsendiós krém: A konyhai robotgépben összekeverünk egy doboz mascarponét egy doboz krémsajttal, ízlés szerinti mennyiségű szerecsendiót hozzáadva. Az olívabogyót szeletelve adjuk hozzá, direkt azért, hogy rá lehessen harapni kisebb darabokra. (Én egyet kb. 4 darabra szeltem.) Összekeverjük.
  3. Diós, fetás krém: A konyhai robotgépben összekeverünk egy doboz mascarponét egy doboz krémsajttal és a feta sajt háromnegyedével, hozzáadjuk a pirított dió felét. A maradék feta sajtot nem krémesítve használjuk, hanem kisebb darabokban elszórjuk a krémben, azért, hogy fetadarabokra is ráharaphassunk, ha az eredményt ízlelgetjük.

Összeállítás

  1. Kis csíkokra felszeleteljük a feketeerdő sonkát. (Azért nem hagyjuk egészben, mert nehéz vágni, elharapni, stb.)
  2. A tortaforma alját kibéleljük a bio teljes kiőrlésű, sűrű kenyérdarabjaival. (Az egész darabokat középre rakva, a szélekhez pedig a körformának megfelelően kisebb kenyérdarabokat vágva.)
  3. Rákenjük az olívabogyós krémet. A krém tetejét befedjük sonkadarabkákkal.
  4. Következő rétegként a teljes kiőrlésű toast kenyér szeleteket rakjuk fel. (Az egész darabokat középre rakva, a szélekhez pedig a körformának megfelelően kisebb kenyér darabokat vágva.)
  5. Rákenjük a fetás krémet. A krém tetejét befedjük sonkadarabkákkal.
  6. Utolsó rétegként a sima (fehér) toast kenyér szeleteket rakjuk fel. (Az egész darabokat középre rakva, a szélekhez pedig a körformának megfelelően kisebb kenyér darabokat vágva.)
  7. Amennyiben lehetőségünk van rá, egy éjszakára, de legalább egy-két órára hűtőbe rakjuk a tortát a formában.

Feltétek, díszítés

  1. A konyhai robotgépben összekeverünk egy doboz mascarponét egy doboz krémsajttal, amelyet a torta fedéséhez használunk fel. Leszedjük a tortaformát, és befedjük a tortát a krémmel.
  2. A torta tetején elszórjuk a rukkolát, madársalátát, diót, sárgadinnyét, majd a gránátalmamagokat.
  3. Tálalásnál a torta mellé külön is tehetünk sárgadinnyét és gránátalmamagot, hogy ízlés szerint lehessen ezekkel a szeleteket tovább gazdagítani.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1263
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Készítsd el tortaként a kedvenc szendvicsedet! A szendvicstorta a munkahelyemen szervezett reggeliversenyre készült. Az irodánk koncepciója  a "torta" volt, így ebben a formában igyekeztünk minden finom reggelit megalkotni. A korábban Svédországban élt kolléganőnk ötlete volt, hogy készítsünk szendvicstortákat is a svéd "smörgåstårta" alapján. Számtalan, főleg angol nyelvű receptet elolvastam, hogy megtaláljam az általam készítendő tortát. Nem akadtam az "igazi" megoldásra. Nem szerettem volna halasat készíteni, összedarálni a sonkát, vagy kész szendvicskrémeket használni. Úgy döntöttem, hogy az a legbiztosabb, ha a kedvenc szendvicsemet készítem el, úgymond "lesz, amilyen lesz" alapon, a saját ötleteimre hagyatkozva. Az eredmény szinte tökéletes lett, és nem csak nekem ízlett.  A recept nem különlegesség. Egy üzenet miatt gyarapítja a Nosalty receptjeinek sorát: izgalmas élmény a kedvenc szendvicsedet tortaként elkészíteni, próbáld ki!

Hozzászólások

irenke mama

Gratulálok a finom és különleges tortához:-)

Hozzávalók

Krémek

Összeállítás

Feltétek, díszítés

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.