Sonkás szendvicstorta - smörgåstårta
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 34% Zsír
Krémek
-
42g mascarpone168 kcal
-
33g krémsajt83 kcal
-
23g olajbogyó27 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
17g feta sajt44 kcal
-
4g dió28 kcal
Összeállítás
-
17g kenyér46 kcal
-
7g toast kenyér18 kcal
-
7g toast kenyér18 kcal
-
13g feketeerdő sonka29 kcal
Feltétek, díszítés
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g krémsajt42 kcal
-
2g rukkola0 kcal
-
2g madársaláta0 kcal
-
21g sárgadinnye4 kcal
-
25g gránátalma12 kcal
-
4g dió28 kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 34% Zsír
Krémek
-
500g mascarpone2020 kcal
-
400g krémsajt1000 kcal
-
280g olajbogyó325 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
52g dió340 kcal
Összeállítás
-
200g kenyér548 kcal
-
80g toast kenyér219 kcal
-
80g toast kenyér219 kcal
-
150g feketeerdő sonka351 kcal
Feltétek, díszítés
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
20g rukkola5 kcal
-
20g madársaláta4 kcal
-
250g sárgadinnye43 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
52g dió340 kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 34% Zsír
Krémek
-
16.5g mascarpone67 kcal
-
13.2g krémsajt33 kcal
-
9.2g olajbogyó11 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.6g feta sajt17 kcal
-
1.7g dió11 kcal
Összeállítás
-
6.6g kenyér18 kcal
-
2.6g toast kenyér7 kcal
-
2.6g toast kenyér7 kcal
-
4.9g feketeerdő sonka12 kcal
Feltétek, díszítés
-
8.2g mascarpone33 kcal
-
6.6g krémsajt16 kcal
-
0.7g rukkola0 kcal
-
0.7g madársaláta0 kcal
-
8.2g sárgadinnye1 kcal
-
9.9g gránátalma5 kcal
-
1.7g dió11 kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 845.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 211.3 g
Zsír
-
Összesen 626.5 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10145.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1852 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 1607 mg
-
Nátrium 6073 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 748.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 609 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 585 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 3437 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2340 micro
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Hozzávalók
Krémek
-
280 g olajbogyó
-
1 tk szerecsendió
-
200 g feta sajt
-
2 marék dió
Összeállítás
-
150 g feketeerdő sonka
Feltétek, díszítés
-
250 g mascarpone
-
200 g krémsajt
-
20 g rukkola
-
20 g madársaláta
-
1 db gránátalma
-
2 marék dió
Elkészítés
Krémek
- A tortához használt teljes mennyiségű diót megpirítjuk. (Én tűzhelyen csináltam, nem sütőben, egyenletesen elosztva, többször keverve, amíg illatozni nem kezdett.) A megpirított diót kis darabokra törjük.
- Olívabogyós (olajbogyós), szerecsendiós krém: A konyhai robotgépben összekeverünk egy doboz mascarponét egy doboz krémsajttal, ízlés szerinti mennyiségű szerecsendiót hozzáadva. Az olívabogyót szeletelve adjuk hozzá, direkt azért, hogy rá lehessen harapni kisebb darabokra. (Én egyet kb. 4 darabra szeltem.) Összekeverjük.
- Diós, fetás krém: A konyhai robotgépben összekeverünk egy doboz mascarponét egy doboz krémsajttal és a feta sajt háromnegyedével, hozzáadjuk a pirított dió felét. A maradék feta sajtot nem krémesítve használjuk, hanem kisebb darabokban elszórjuk a krémben, azért, hogy fetadarabokra is ráharaphassunk, ha az eredményt ízlelgetjük.
Összeállítás
- Kis csíkokra felszeleteljük a feketeerdő sonkát. (Azért nem hagyjuk egészben, mert nehéz vágni, elharapni, stb.)
- A tortaforma alját kibéleljük a bio teljes kiőrlésű, sűrű kenyérdarabjaival. (Az egész darabokat középre rakva, a szélekhez pedig a körformának megfelelően kisebb kenyérdarabokat vágva.)
- Rákenjük az olívabogyós krémet. A krém tetejét befedjük sonkadarabkákkal.
- Következő rétegként a teljes kiőrlésű toast kenyér szeleteket rakjuk fel. (Az egész darabokat középre rakva, a szélekhez pedig a körformának megfelelően kisebb kenyér darabokat vágva.)
- Rákenjük a fetás krémet. A krém tetejét befedjük sonkadarabkákkal.
- Utolsó rétegként a sima (fehér) toast kenyér szeleteket rakjuk fel. (Az egész darabokat középre rakva, a szélekhez pedig a körformának megfelelően kisebb kenyér darabokat vágva.)
- Amennyiben lehetőségünk van rá, egy éjszakára, de legalább egy-két órára hűtőbe rakjuk a tortát a formában.
Feltétek, díszítés
- A konyhai robotgépben összekeverünk egy doboz mascarponét egy doboz krémsajttal, amelyet a torta fedéséhez használunk fel. Leszedjük a tortaformát, és befedjük a tortát a krémmel.
- A torta tetején elszórjuk a rukkolát, madársalátát, diót, sárgadinnyét, majd a gránátalmamagokat.
- Tálalásnál a torta mellé külön is tehetünk sárgadinnyét és gránátalmamagot, hogy ízlés szerint lehessen ezekkel a szeleteket tovább gazdagítani.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1405
- Feltöltés dátuma: 2017. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Készítsd el tortaként a kedvenc szendvicsedet! A szendvicstorta a munkahelyemen szervezett reggeliversenyre készült. Az irodánk koncepciója a "torta" volt, így ebben a formában igyekeztünk minden finom reggelit megalkotni. A korábban Svédországban élt kolléganőnk ötlete volt, hogy készítsünk szendvicstortákat is a svéd "smörgåstårta" alapján. Számtalan, főleg angol nyelvű receptet elolvastam, hogy megtaláljam az általam készítendő tortát. Nem akadtam az "igazi" megoldásra. Nem szerettem volna halasat készíteni, összedarálni a sonkát, vagy kész szendvicskrémeket használni. Úgy döntöttem, hogy az a legbiztosabb, ha a kedvenc szendvicsemet készítem el, úgymond "lesz, amilyen lesz" alapon, a saját ötleteimre hagyatkozva. Az eredmény szinte tökéletes lett, és nem csak nekem ízlett. A recept nem különlegesség. Egy üzenet miatt gyarapítja a Nosalty receptjeinek sorát: izgalmas élmény a kedvenc szendvicsedet tortaként elkészíteni, próbáld ki!